Кошарка Кошарка/Вести

КК Црвена звезда – Ово није лига и представа једног човека, већ свих клубова!

КК Црвена звезда Меридианбет након срамне утакмице у понедељак увече, чији је циљ био очигледно само да наш тим буде присутан, а други тај меч по сваки цену добије, захтева хитну реакцију челника АБА лиге – из више разлога.

Лицемерне изјаве тренера КК Партизан након лоше режиране представе, само су потврда да је све било режирано и унапред припремљено на сада већ стандардан начин од људи који су се окупили са разних страна и различитих миљеа са само једним циљем – да победе не бирајући средства и методе како би оправдали огромна улагања у клуб који воде, али милионске порезе клупске и личне никако да плате!

КК Црвена звезда Меридианбет захтева најстрожију казну за уличарско понашање Матијаса Лесора који је песницама напао кошаркаша Црвене звезде и репрезентативца наше земље Филипа Петрушева. Очекујемо да ће лига показати да има снагу да се избори са огромним пристицима који трају већ годину и по дана, од када се ова интересна тројка која заправо води клуб комплетирала, јер у супротном – ова лига се са оваквим представама неће завршити!

КК Црвена звезда Меридинбет већ дуго ћути на простачко понашање неколицине људи који су део клуба који би требало да нам буде „само“ спортски ривал и позива се на фер плеј.

Од тужакања Евролиги што је посебна (само њихова) срамота, до скандирања и увреда на рачун свих у клубу и на утакмицама у којима КК Црвена звезда уопште није био актер. Та атмосфера је постала нормална и не санкционише се од стране АБА лиге?

Нисмо се оглашавали након увредљивих песама са мегафонима, простачког понашања појединих играча КК Партизан прошле сезоне, али и срамних слика истог тог Матијаса Лесора са репрезентативцима Републике Србије, па и ударања Факунда Кампаца у Нишу… Зато је ваљда и нормално да његов наредни корак буде и физички напад на поједине играче Црвене звезде уличарско понашање на терену?

КК Црвена звезда зна да су појединци у АБА лиги изложени огромном притиску који се види и кроз начин како се делегирају судије за утакмице, а по потреби и судијским критеријумом поједних судија који у страху да не испадну са судијске листе у Евролиги обављају своје “домаће” задатке. Они добро знају ко им тиме прети, а знамо и ми.

„Сви знате ко иза свега овога стоји, па напишите ако смете“ рече један тренер пре 15ак дана у Нишу.

Зато појединци на утакмицама имају статус „белог медведа“ али играчи који су својим играма и понашањем годинама уназад зарадили свој статус и то на евролигашким теренима (Факундо Кампацо) имају третман јуниора!

КК Црвена звезда ће захтевати и експертизу за некога „никад бољег суђења“ јер је по нашем мишљењу оно било никада горе о чему говоре чињенице, бројке, и ситуације у којима је најбољи актер ове утакмице буквало избачен са терена. Ако такав статус има један од најбољих бекова света, који играч ће желети да дође у ову лигу и да буде марионета у режираним представама у којима мора да победи један човек?

Коначно помињање „сјајног амбијента“ у коме се вређају сви чланови управе КК Црвена звезда и председник државе (ваљда зато што им је обезбедио буџет и омогућио средства за специјалну позивницу за ЕЛ, коју на терену нису ни заслужили) направљена је атмосфера у којој је нормално да један тим нема равноправан третман на терену, али и да се игра утакмица у амбијенту због кога се КК Црвена звезда празни хала после првог упозорења уз позив на пропозиције, које за друге не важе!

Позивамо челнике АБА лиге да под хитно врате такмичење у регуларне оквире, а то могу учинити само конкретним одлукама. Нерегуларном завршницом утакмице 20. кола у Сплиту на коју је морала да реагује (а није) ова лига је већ нерегуларна. Свим дешавањима у понедељак у Београду, она само тоне још дубље. Суспензијом кошаркаша Партизана Матијаса Лесора до краја сезоне због ударања песницама кошаркаша Црвене звезде Филипа Петрушева (а не одгуривања како неки тврде) и казнама за „сјајну атмосферу“ (дисциплински судија) и „никада боље суђење“ (комесар за суђење) мораће да покажу минимум дигнитета и жеље да очувају ово такмичење. Или га неће бити.

Уколико не буде тако, већ морамо да будемо „склоњени у страну“ и то на силу због поменуте интересне групе, онда макар нека скупе храброст и нека то јавно кажу. Јер ова лига је направљена 2000.године, не због појединаца већ због свих клубова који у њој учествују и који су њени власници. То свакако није тренер КК Партизан.

„Сви знате ко иза овога стоји, па ако смете напишите“ и „зашто утакмице у АБА лиги не могу да буду у нормалном амбијенту као оне у Евролиги“ су изјаве тог тренера и најбоље описују све што се дешава и што је наведено у овом саопштењу КК Црвена звезда.

КК Црвена звезда тражи „само“ равноправне услове да се за своје циљеве бори на терену. Тренутно их немамо и то је свакоме јасно. Ово није лига Жељка Обрадовића, нити својеврсни „метални куп“ – већ лига СВИХ клубова који су је направили. И тако ће и остати – или је неће ни бити.

КК Црвена звезда Меридианбет

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама