Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:1 (2:1)

Crvena zvezda je na najbolji mogući način – pobedom, proslavila 78. rođendan kluba. Naime, izabranici Miloša Milojevića su savladali Novi Pazar rezultatom 5:1 u okviru 26. kola Superlige Srbije. Sa po dva pogotka istakli su se Marko Rakonjac i Gelor Kanga, a precizan je bio i Aleksandar Katai za veliku radost naših navijača. 

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:1 (2:1)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 17843.
 
Sudija: Danilo Nikolić.
 
Strelci: Rakonjac u 10. i 81, Kanga u 34. (iz jedanaesterca) i 73. i Katai u 77. minutu za Crvenu zvezdu, a Majdevac u 25. minutu (iz jedanaesterca) za Novi Pazar. 
 
Žuti kartoni: V. Nikolić (Crvena zvezda), Fijuljanin (Novi Pazar).
 
Crvena zvezda: Borjan, Eraković (od 62. Azarov), Leković, Dragović, L. Nikolić, V. Nikolić (od 62. Srnić), Kanga (od 82. Mijatović), Prucev, Katai (od 78. Mitrović), Pešić (od 62. Ivanić), Rakonjac.
 
Rezerve: Vasiljević, Vigo, Gobelić, Rodić, Azarov, Srnić, Kangva, Ivanić, Bukari, Mitrović, Mijatović.
 
Novi Pazar: Slavković, Pešukić, Rubežić, Kurdić, Jović (od 76. Zimonjić), Momčilović, Radovac (od 59. Stanojlović), Đuričković (od 76. Fijuljanin), Bogdanovski, Ergelaš (od 70. Joksimović), Majdevac (od 59. Mijić).
 
Rezerve: Kahrimanović, Brunčević, Fijuljanin, Filipović, Joksimović, Kiković, Mijić, Stanojlović, Zimonjić.
 
Uvertiru pred start utakmice obeležila su dva priznanja za fudbalere Crvene zvezde. Naime, Gelor Kanga je od Kuleta Aćimovića dobio dres sa brojem 200 koji simbolizuje odigrane utakmice, dok je Aleksandru Pešiću stigla novčana nagrada od kompanije “Mocart” za igrača 25. kola, a 50 hiljada dinara je usmerio za lečenje Marka Stankovića, fizioterapeuta Radničkog iz Niša. 
 
Krenula je Zvezda angažovano sa željom da obraduje navijače koji su došli na proslavu 78. rođendana, a prvi pogodak viđen je posle samo 10 minuta. Prethodno je Katai sa nekoliko metara praktično pogodio Slavkovića, da bi iz kornera koji je usledio – Marko Rakonjac postigao prvenac u Crvenoj zvezdi. Odlično je Kanga centrirao iz ugla, a visoki centarfor nadskočio čuvara i u 10. minutu pogodio. Nastavljala je Zvezda sa atakovanjem protivničkog gola, dok su se gosti oslanjali na kontre i napade iz drugog plana, te su upravo iz takve situacije došli u priliku za izjednačenje. Naime, lopta je pogodila Dragovića u ruku, a arbitar Nikolić je pokazao na belu tačku, te je Majdevac bio siguran egzekutor u 25. minutu. 
 
Sa tribina su se još glasnije čuli naši navijači, što je dodatno motivisalo fudbalere Zvezde, koji su nastavljali da napadaju, pre svega preko raspoloženog i željnog dokazivanja Rakonjca. Ipak, igrao se 34. minut kada je Pešukić posle duela sa Lekovićem igrao rukom, a nakon intervencije iz VAR sobe, dosuđen je penal. Precizno je “malu” mrežu pogodio Gelor Kanga i na najbolji mogući način obeležio jubilej od 200 utakmica. Ubrzo su i gosti uzvratili kada je Ergelaš pogodio stativu, ali je Zvezda nastavila da kontroliše meč, iako nije bio čest slučaj da puleni Miloša Milojevića igraju sa tri defanzivca, te je u finišu prvog poluvremena Pešić gađao glavom u Slavkovića. 
 
Najveće muke rivalu zadavao je mladi Rakonjac koji je u 58. minutu mogao do novog pogotka kada je predriblao Slavkovića, ali mu se u trku lopta odbila od noge i stigla kod defanzivaca Novog Pazara. Milojević je menjao, pa je Zvezda u poslednjih 30 minuta igrala u karakterističnoj formaciji sa četvoricom defanzivaca, te su se u igri našli Azarov, Srnić i Ivanić. Malo je falilo da Katai iskoristi zicer, pa je u 66. minutu gađao, ali je mladi Slavković predvideo gde bi lopta mogla da ode i dobro intervenisao. Mamio je aplauze driblinzima mladi Prucev, a iz pomenute akcije je mogao razigrani Rakonjac do gola, premda je u 68. minutu šutirao glavom preko gola. Zapretio je i Ivanić udarcem sa distance, minut kasnije, ali se rezultat nije menjao.
 
A onda je usledila Zvezdina goleada. Prvo je Kanga u 73. minutu ispalio projektil posle dodavanja Kataija i sa ivice kaznenog prostora “očistio paučinu” u golu Slavkovića. Nije tu Zvezda stala, pa je četiri minuta kasnije Gabonac poslao pas iza leđa odbrane gostiju, gde se kretanjem izvukao Katai i “bocnuo” Slavkovića. Tačku na meč i konačan rezultat postavio je Rakonjac u 81. minutu kada se dobrim kretanjem izvukao na drugu stativu, odakle je stigla lopta koju je poslao Mitrović, a stameni centarfor je zakucao u mrežu. Milojević je u međuvremenu šansu ukazao Mitroviću i Mijatoviću, a Zvezda je upisala još jednu ubedljivu pobedu u Superligi. 
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama