Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Нови Пазар 5:1 (2:1)

Црвена звезда је на најбољи могући начин – победом, прославила 78. рођендан клуба. Наиме, изабраници Милоша Милојевића су савладали Нови Пазар резултатом 5:1 у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Са по два поготка истакли су се Марко Ракоњац и Гелор Канга, а прецизан је био и Александар Катаи за велику радост наших навијача. 

Црвена звезда – Нови Пазар 5:1 (2:1)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 17843.
 
Судија: Данило Николић.
 
Стрелци: Ракоњац у 10. и 81, Канга у 34. (из једанаестерца) и 73. и Катаи у 77. минуту за Црвену звезду, а Мајдевац у 25. минуту (из једанаестерца) за Нови Пазар. 
 
Жути картони: В. Николић (Црвена звезда), Фијуљанин (Нови Пазар).
 
Црвена звезда: Борјан, Ераковић (од 62. Азаров), Лековић, Драговић, Л. Николић, В. Николић (од 62. Срнић), Канга (од 82. Мијатовић), Пруцев, Катаи (од 78. Митровић), Пешић (од 62. Иванић), Ракоњац.
 
Резерве: Васиљевић, Виго, Гобелић, Родић, Азаров, Срнић, Кангва, Иванић, Букари, Митровић, Мијатовић.
 
Нови Пазар: Славковић, Пешукић, Рубежић, Курдић, Јовић (од 76. Зимоњић), Момчиловић, Радовац (од 59. Станојловић), Ђуричковић (од 76. Фијуљанин), Богдановски, Ергелаш (од 70. Јоксимовић), Мајдевац (од 59. Мијић).
 
Резерве: Кахримановић, Брунчевић, Фијуљанин, Филиповић, Јоксимовић, Киковић, Мијић, Станојловић, Зимоњић.
 
Увертиру пред старт утакмице обележила су два признања за фудбалере Црвене звезде. Наиме, Гелор Канга је од Кулета Аћимовића добио дрес са бројем 200 који симболизује одигране утакмице, док је Александру Пешићу стигла новчана награда од компаније “Моцарт” за играча 25. кола, а 50 хиљада динара је усмерио за лечење Марка Станковића, физиотерапеута Радничког из Ниша. 
 
Кренула је Звезда ангажовано са жељом да обрадује навијаче који су дошли на прославу 78. рођендана, а први погодак виђен је после само 10 минута. Претходно је Катаи са неколико метара практично погодио Славковића, да би из корнера који је уследио – Марко Ракоњац постигао првенац у Црвеној звезди. Одлично је Канга центрирао из угла, а високи центарфор надскочио чувара и у 10. минуту погодио. Настављала је Звезда са атаковањем противничког гола, док су се гости ослањали на контре и нападе из другог плана, те су управо из такве ситуације дошли у прилику за изједначење. Наиме, лопта је погодила Драговића у руку, а арбитар Николић је показао на белу тачку, те је Мајдевац био сигуран егзекутор у 25. минуту. 
 
Са трибина су се још гласније чули наши навијачи, што је додатно мотивисало фудбалере Звезде, који су настављали да нападају, пре свега преко расположеног и жељног доказивања Ракоњца. Ипак, играо се 34. минут када је Пешукић после дуела са Лековићем играо руком, а након интервенције из ВАР собе, досуђен је пенал. Прецизно је “малу” мрежу погодио Гелор Канга и на најбољи могући начин обележио јубилеј од 200 утакмица. Убрзо су и гости узвратили када је Ергелаш погодио стативу, али је Звезда наставила да контролише меч, иако није био чест случај да пулени Милоша Милојевића играју са три дефанзивца, те је у финишу првог полувремена Пешић гађао главом у Славковића. 
 
Највеће муке ривалу задавао је млади Ракоњац који је у 58. минуту могао до новог поготка када је предриблао Славковића, али му се у трку лопта одбила од ноге и стигла код дефанзиваца Новог Пазара. Милојевић је мењао, па је Звезда у последњих 30 минута играла у карактеристичној формацији са четворицом дефанзиваца, те су се у игри нашли Азаров, Срнић и Иванић. Мало је фалило да Катаи искористи зицер, па је у 66. минуту гађао, али је млади Славковић предвидео где би лопта могла да оде и добро интервенисао. Мамио је аплаузе дриблинзима млади Пруцев, а из поменуте акције је могао разиграни Ракоњац до гола, премда је у 68. минуту шутирао главом преко гола. Запретио је и Иванић ударцем са дистанце, минут касније, али се резултат није мењао.
 
А онда је уследила Звездина голеада. Прво је Канга у 73. минуту испалио пројектил после додавања Катаија и са ивице казненог простора “очистио паучину” у голу Славковића. Није ту Звезда стала, па је четири минута касније Габонац послао пас иза леђа одбране гостију, где се кретањем извукао Катаи и “боцнуо” Славковића. Тачку на меч и коначан резултат поставио је Ракоњац у 81. минуту када се добрим кретањем извукао на другу стативу, одакле је стигла лопта коју је послао Митровић, а стамени центарфор је закуцао у мрежу. Милојевић је у међувремену шансу указао Митровићу и Мијатовићу, а Звезда је уписала још једну убедљиву победу у Суперлиги. 
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама