Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica CZBG

Fudbal za nula dinara – Zvezda poziva na rođendansku proslavu

Proslava 78. rođendana Crvene zvezde zakazana je za nedelju, 12. marta od 16 časova, kada će crveno-beli dočekati Novi Pazar.  Ulaz je potpuno besplatan, a iz kluba apeluju na gledaoce da dođu minimum pola sata ranije.

Neposredno posle večitog derbija iz kluba je saopšteno da će kapije stadiona u narednom meč biti otvorene za zaljubljenike crveno-belih, koji će imati mogućnost da tradicionalno prisustvuju rođendanskom slavlju besplatno. Svi zainteresovani će imati priliku da u promenoaru kod Zvezdine televizije obiđu muzejsku postavku, koja će navijače vratiti u bližu i dalju prošlost i podsetiti ih na epske momente koje je Zvezda proživela tokom 78. godina.

Prvotimac Aleksandar Dragović uveren je u pune tribine – “Nalazimo se u sjajnoj formi gde smo vezali pet uzastopnih pobeda u prvenstvu, uz to doneli smo trijumf u večitom derbiju, odigranom dan pred rođendan našeg kluba. Na stadionu je bilo preko 35 hiljada ljudi i kada je stadion pun, jednostavno uživamo u atmosferi, koja nam uvek daje vetar u leđa. Sada i zvanično proslavljamo rođendan na Marakani, a ulaz je besplatan. Jedva čekamo nedelju i sigurni smo u pune tribine, jer svi znaju da su Delije najbolji navijači na svetu i prave spektakl na svakom meču, posebno u ovakvim prilikama”.

Protivnik u sutrašnjem meču je petoplasirane ekipa Novog Pazara koja igra svoju najbolju superligašku sezonu i nada se mestu koje donosi evropske kvalifikacije. Predvodnici ovosezonskog hita su golman Kljajić, štoper Rubežić, vezni igrač Miloš Mijić i jedan od najefikasnijih igrača u prvenstvu, Andrija Majdevac.

U prvoj utakmici, Crvena zvezda je slavila u Novom Pazaru posle preokreta. Lončar je doneo ranu prednost svom timu, a za preokret su se postarali Milan Rodić i Aleksandar Pešić u samom finišu susreta. Pred sutrašnji susret probleme sa prehladom ima Strahinja Eraković, a od derbija je van stroja i Nemanja Milunović što otvara priliku Stefanu Lekoviću za još jedan start utakmice posle zapažene intervencije u Topoli u smiraju prvog poluvremena. Srđan Mijailović preskočiće utakicu zbog suspenzije.

Trener Milojević očekuje drugačiji meč od onog u Pazaru i nada se dobrom izdanju – “Nadam se dobroj igri i da ona bude nagrađena golovima, u smislu efikasnosti. Želim da uživamo u fudbalu, da imamo motiv za svaku loptu i odbranu, tako da očekujem i nadam se dobrom rezultatu”.

Da li će navijači dobiti ugođaj o utakmici približnoj onoj od 150 funti iz Milojevićeve doskočice posle derbije, ili će viđeno vredeti približno ceni sutrašnjeg ulaska na stadion , ostaje samo da vidimo. Sa stadiona, ako smo u prilici.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama