Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda ubedljivo savladala evropskog prvaka i najavila dalju borbu za plej-of

Uz neverovatnog Kampaca i neverovatnu četvrtu četvrtinu, Crvena zvezda je nastavila tradicuju rušenja aktuelnih evropskih šampiona, pobedila Anadolu Efes rezultatom 94-75 i održala nade za plej-of.

U vežnom meču crveno-beli pronalazili su odgovore na svaki potez Anadolu Efesa i slavila sa 94-75. Ovim rezultatom naš tim održava u životu svaku preostalu nadu za lov na plej-of.

Na početku meča, timovi su birali brze napade kako bi razbili protivničku odbranu, Efes je stigao do prednosti 0-5 vođen Žižićem i Buboom, a potom i 2-8. Bentil je, sa druge strane, pokušavao da drži našu ekipu blizu, koja je izgledala kao da je izgubljena pred turskim naletom (9-17). Dvanaest poena Dobrića u prvoj četvrtini dali su znake života Zvezde (18-23) koja je smanjila na pet poena zaostatka na kraju prve četvrtine.

Sa dve brze trojke Fakunda Kampaca, crveno-beli su bili na pola koša zaostatka (26-27), pre nego što je Klajburn preuzeo stvari u svoje ruke i vratio prednost na 26-34 serijom 0-7. Odgovorila je ekipa Duška Ivanovića serijom 10-0 dobrim šutem za tri, održavši priključak (36-34) i dostigavši prvi put prednosti od +4 (40-36). Žižić se pobrinuo za poravnanje (40-40) da bi Kampaco na tri slobodna bacanja posle faula Embajea dodao još jedno usled tehniče greške dosuđene klupi gostiju za 49-45 na poluvremenu.

Kuzmić i Dobrić su postali faktori koji su doprineli da Zvezda postigne dvocifreno vođstvo (55-45), a Efes je zadržao šut sa perimetra na 70% (7/10) za -6. Sa istom efikasnošću sa distance, uglavnom preko Embajea (4/4) i Buboe (3/3), Turci su otvorili put Brajantu da ponovo dovede svoj tim u prednost (66-67), ali je Petrušev pobedio tajmer i vratio prednost Zvezdi (68-67) pred poslednju deonicu.

Prvim napadom koji je našao metu na početku odlučujućeg perioda, Brajant je ponovo promenio vođstvo izdaleka (68-70), a odgovor crveno-belih sastojao se od serije 10-0 za +8 (78-70) uz 20 poena Kampaca. Nakon isključenja Atamana, utakmica je krenula na bolje za Zvezdu koja je mirnom igrom povećavala razliku do konačnih 94-75.

Eksplozivnosti Fakunda Kampaca i 26-8 u poslednjem periodu zapečatili su Zvezdinu pobedu. Argentinac je na kraju imao 22 poena (4/5 dvojke, 3/3 trojke), 3 skoka i 7 asistencija. Zapažen je bio i Ognjen Dobrić sa 15 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Važne sekvence bile su i Kuzmićeva rola u trećoj deonici i trojka Stefana Markovića u kriznom momentu.

U petak sledi nova evroligaška obaveza kad Crvena zvezda igra meč u Atini protiv Panatinaikosa.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama