Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdino “prvo finale” se pretvorilo u tragediju koja je suzbila plej-of

Utakmici koju je, činilo se, Crvena zvezda kontrolisala, u završnici se istrgla kontroli i izgubila je 87-80 od Bajerna, koji je u slučaju jednakog skora takođe preuzeo i koš-razliku.

Uprkos tome što je bila u prednosti sa 66-75, pet minuta pre kraja, uprkos tome što je Kampaco prvi put bio aktivan u Evroligi, Crvena zvezda ne samo da je poražena od Bajerna, koji je u poslednjih pet minuta vodio delimičnim rezultatom 21-5, već je u isto vreme je gledala kako njene nade za top 8 nestaju posle poraza 87-80.

Naš tim imalo je Vildosu kao najboljeg strelca sa 18 poena (2/9 trojke) i 5 asistencija. Kampaco je završio sa 16 poena (3/11 trojke) i 7 asistencija, a Nedović je stao na 15. Međutim, loša odbrana perimetra, gde nije bilo  uspeha u zaustavljanju Vinstona i Lučića (obojica po 20 poena), dotukla je crveno-bele na kraju. Gifaj je trojkom poslao razliku na 7, a Bavarci su i u ovoj oblasti matirali, nakon što su izgubili sa šest razlike u Pioniru.

Kampaco je dočekao svoj prvi evroligaški nastup sa klupe. Svojom trojkom doveo je Zvezdi prednosti (11-13). Njegovo saradnja sa Mitrovićem podebljala je razliku na sedam poena (16-23), a Bajern je živeo ludim pogotkom Lučića u poslednjim sekundama prvog kvartala, koji je sa Kasijusom Vinstonom doneo seriju 10-0 tokom druge četvrtine (33-25).

U drugom delu, međutim, stvari su se promenile. Ivanovićev tim je prvo našao raznovrsnost u napadu, a potom se mučio u odbrani. Nalet od 2-14 je drastično promenio tok igre, a predvodnici su bili Vildosa i Petrušev. Ali Bajern je ponovo pronašao način da se vrati i sa četiri koša zaostatka uđe u neizvesnu poslednju deonicu.

Lučić i Vinston su držali svoje saigrače u meču u kojem je Zvezda imala domaćinsku atmosferu. Vildosa je polaganjem poentirao za 60-68, pre nego što su usledile dve trojke Lučića ubrzo posle serije od 13-0 Bajerna uz poene Obsta i Voldena za 78-75. Gilespi je produžio nalet zakucavanjem i Bavarci su u poslednji minut ušli rezultatom 80-77 u svoju korist. Nedovićeva promašena trojka odnela je nadu navijačima da Zvezda može do važne pobede. Teškim pogotkom Kampaca smanjena je razlika na 4 (84-80), ali je Gifaj postigao torjku i uz pobedu, svom timu doneo i prednost u međusobnom odmeravanju za krajnjih  87-80.

Pričao je Duško Ivanović ranije da nas čekaju devet finala do kraja. Prvo se pretvorilo u košmar i verovatno je i poslednja utakmica koje će imati ovu težinu “finala”, jer su izgledi za plasman u plej-of minorni. Na savest tima koji je naivnim potezima u ovoj i u mnogim ranijim utakmicama doveo sebe u ovaj položaj.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama