Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели отпутовали у Минхен (четвртак, 19)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали су у среду у Минхен где их у четвртак очекује меч 26.кола Евролиге са екипом Бајерна.

Утакмица се игра у „Ауди Дому“ са почетком од 19 часова, а према последњим најавама црвено-бели ће имати огромну подршку у Минхену на трибинама.

Екипа ће тренирати у среду у вечерњим часовима у дворани у којој ће одиграти утакмицу у којој желе победу и у којој ће бити јачи за аргентинског плејмејкера Факунда Кампаца који ће одиграти у четвртак први меч за наш клуб у Евролиги.

Пред ову утакмицу тренер Душко Ивановић каже: – Бајерн је борбен тим, има играче који су поливалентни. Нападају ниски пост, играју пик-енд-рол- Играју изузетно брзо. Сада почиње девет финала за нас. Бићемо јачи за Факунда, имамо играча више, али у суштини све је исто. Показали смо да можемо да победимо свакога када смо фокусирани и чврсти у одбрани. Морамо да верујемо у оно што радимо и то је оно што нас чини добром екипом – рекао је Ивановић.

Лука Митровић је имао изузетно напоран фебруар у коме је прво освојио нови трофеј са црвено-белима, а након тога помогао и националном тиму да обезбеди пласман на Мундобаскет. Следећи изазов – Бајерн: – Бајерн уме изузетно чврсто да одигра на домаћем терену, што смо се уверили и ми претходних сезона, конкретно прошле када смо у једној битној утакмици изгледали веома лоше, нисмо одговорили на ту њихову чврсту игру. Чврста физичка игра са наше стране, у оба правца, како би дошли у шансу да тражимо победу.

Евролига је изузетно изједначена ове сезоне, и заиста свако свакога може да победи: – Докле год постоји икаква математичка шанса да се нађемо у плеј-офу, а итекако постоји, ми ћемо се надати томе и за то радити. Далеко од тога да је било шта изгубљено, да смо од било чега дигли руке. Имали смо неких киксева на домаћем терену, забележили неке велике победе на гостујућем, где није било реално очекивати бодове. Знамо колико нам сваки наредни меч значи и идемо у Минхен са само једним циљем, а то је да победимо – рекао је Митровић који ће у Минхену са Кампацом на терену бити озбиљна претња кошу Бавараца.

У првој утакмици ове сезоне Црвена звезда Меридианбет је славила у пуној дворани „Александар Николић“ 78:72.

Екипа се у петак враћа у Београд, а већ у суботу следи путовање у Загреб на утакмицу АБА лиге са Цибоном која је на програму у недељу од 15.30 часова.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 
Скочи на траку са алаткама