Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda stala u drugom poluvremenu i izgubila od Albe

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su od ekipe Albe na svom terenu rezultatom 72:87 (25:15, 19:24, 17:21, 11:27). Nakon odlične prve deonice, crveno-beli su pali u nastavku meča.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Petrušev sa 14 poena, dok su dvocifreni bili još Nedović sa 11 i Vildoza sa 10 postignutih poena.

Crveno-beli su od samog početka preuzeli kontrolu nad utakmicom, te su odmah poveli (5:0). Prednost se konstantno održavala, a krajem deonice Zvezda je došla do dvocifrenog vođstva trojkom Ivanovića (20:10). Poeni su bili ravnomerno raspodeljeni a rezultat na kraju prve četbrtine je bio 25:15.

U nastavku se razigrao Vildoza koji je bio zaslužan za uvećanje prednosti crveno-belih (32:20). Kako se približavalo poluvreme naša ekipa je sve lošije igrala, te je dozvolila gostima da se rezultatski vrate u meč (37:33). Na pauzu se otišlo pri rezultatu 44:39.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio Vildoza sa 10 poena.

Alba drugo poluvreme otvara serijom 0:6 kojom okreće prednost u svoju korist prvi put na meču (44:45). U nastavku se igralo koš za koš, a igra Zvezde delovala je jako loše pre svega u fazi napada. Treća deonica je završena rezultatom 61:60.

Gosti su u nastavku meča zaigrali još bolje, pogađali teške šuteve, dok su crveno-beli igrali sve lošije i bezidejnije. Sve to je rezultiralo velikom preokretu Albe koja je na kraju slavila izuzetno ubedljivo 72:87.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 10, Lazarević 4, Mitrović 8, Lazić, Martin, Dobrić 7, Ivanović 9, Nedović 11, Marković 2, Kuzmić 2, Petrušev 14, Bentil 5;
Alba: Lo 24..

Trener KK Crvena zvezda Duško Ivanović:
– Nismo igrali odbranu u drugom poluvremnu. Nismo imali opcije u napadu. Samo smo šutirali trojke, a danas nije bio naš dan što se tiče šuta sa distance. Ako smo ozbiljan tim, moramo da igramo čvršće u odbrani i sa više strpljenja u napadu. Naišli smo na ekipu koja igra bez pritiska, ali posle kiše uvek sunce dolazi. U prvom poluvremenu smo imali agresivnost i igrali smo dobro protiv nezgodne ekipe koja igra atipično. U momentu kada smo prestali da igramo dobru odbranu imali su lake poene, a mi smo pokušali brzo šutevima da ih stignemo i na kraju smo ostali bez snage. Većina šuteva su bili izgrađeni, ali ozbiljna ekipa mora da ima više opcija u napadu. Možda jednu utakmicu od 20 možeš da rešiš šutem – rekao je trener crveno-belih na konferenciji za medije.

Ovog vikenda neće biti utakmica u regionalnoj ligi zbog reprezentativne pauze, te naši košarkaši sledeći meč igraju 2. marta protiv ekipe Bajerna u Minhenu, jači za Fakunda Kampaca koji će debitovati ove sezone u Evroligi.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama