Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда стала у другом полувремену и изгубила од Албе

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су од екипе Албе на свом терену резултатом 72:87 (25:15, 19:24, 17:21, 11:27). Након одличне прве деонице, црвено-бели су пали у наставку меча.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Петрушев са 14 поена, док су двоцифрени били још Недовић са 11 и Вилдоза са 10 постигнутих поена.

Црвено-бели су од самог почетка преузели контролу над утакмицом, те су одмах повели (5:0). Предност се константно одржавала, а крајем деонице Звезда је дошла до двоцифреног вођства тројком Ивановића (20:10). Поени су били равномерно расподељени а резултат на крају прве четбртине је био 25:15.

У наставку се разиграо Вилдоза који је био заслужан за увећање предности црвено-белих (32:20). Како се приближавало полувреме наша екипа је све лошије играла, те је дозволила гостима да се резултатски врате у меч (37:33). На паузу се отишло при резултату 44:39.

Најефикаснији у овом делу меча је био Вилдоза са 10 поена.

Алба друго полувреме отвара серијом 0:6 којом окреће предност у своју корист први пут на мечу (44:45). У наставку се играло кош за кош, а игра Звезде деловала је јако лоше пре свега у фази напада. Трећа деоница је завршена резултатом 61:60.

Гости су у наставку меча заиграли још боље, погађали тешке шутеве, док су црвено-бели играли све лошије и безидејније. Све то је резултирало великом преокрету Албе која је на крају славила изузетно убедљиво 72:87.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 10, Лазаревић 4, Митровић 8, Лазић, Мартин, Добрић 7, Ивановић 9, Недовић 11, Марковић 2, Кузмић 2, Петрушев 14, Бентил 5;
Алба: Ло 24..

Тренер КК Црвена звезда Душко Ивановић:
– Нисмо играли одбрану у другом полувремну. Нисмо имали опције у нападу. Само смо шутирали тројке, а данас није био наш дан што се тиче шута са дистанце. Ако смо озбиљан тим, морамо да играмо чвршће у одбрани и са више стрпљења у нападу. Наишли смо на екипу која игра без притиска, али после кише увек сунце долази. У првом полувремену смо имали агресивност и играли смо добро против незгодне екипе која игра атипично. У моменту када смо престали да играмо добру одбрану имали су лаке поене, а ми смо покушали брзо шутевима да их стигнемо и на крају смо остали без снаге. Већина шутева су били изграђени, али озбиљна екипа мора да има више опција у нападу. Можда једну утакмицу од 20 можеш да решиш шутем – рекао је тренер црвено-белих на конференцији за медије.

Овог викенда неће бити утакмица у регионалној лиги због репрезентативне паузе, те наши кошаркаши следећи меч играју 2. марта против екипе Бајерна у Минхену, јачи за Факунда Кампаца који ће дебитовати ове сезоне у Евролиги.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама