Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Javor – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Napravila je Crvena zvezda najlepšu moguću uvertiru pred 169. večiti derbi i savladala Javor rezultatom 0:2 u okviru 23. kola Superlige Srbije. Kreirao je Aleksandar Katai u dva navrata, a egzekutori su bili Aleksandar Pešić i Stefan Mitrović, za veliku radost Miloša Milojevića.

Javor – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: “Stadion kraj Moravice”.

Sudija: Andrija Stojanović.

Strelci: Pešić u 37. i Mitrović u 56. minutu.

Javor: Manojlović, Ilić, Kopitović, Obradović, Miletić, Dukure (od 70. Đurić), Adamović (od 86. Vukašinović), Gojković (od 70. Ratković), Kembel (od 70. Tanko), Bosić (od 86. Eliomar), Gigić.

Rezerve: Vulić, Đukić, Ratković, Tanko, Dolmagić, Eliomar, Salihović, Đurić, Skoko, Emerson, Vukašinović.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo (86. L. Nikolić), Milunović, Dragović, Rodić (od 80. Azarov), Mijailović (od 67. Eraković), Kanga (od 80. Srnić), Katai (od 67. Kangva), Bukari, Mitrović, Pešić.

Rezerve: Vasiljević, Gobeljić, Eraković, Leković, Azarov, Srnić, Kangva, V. Nikolić, L. Nikolić, Mijatović, Rakonjac.

Pred sam meč, Osman Bukari je dobio priznanje za najboljeg igrača 22. kola Superlige Srbije, kao i ček u iznosu od 50 hiljada dinara od strane kompanije “Mocart” koji je usmerio za lečenje Igora Savićevića. U dobrom duhu, počela je utakmica za Crvenu zvezdu, a uvodnu letargiju prekinuo je Pešić u 10. minutu kome je malo falilo da se upiše u strelce. Centrirao je Kanga iz ugla, Katai je bio najviši u skoku i glavom asistirao Pešiću koji na drugoj stativi nije uspeo da iskontroliše suviše brzu loptu. Nastavio je Katai da gospodari u vazduhu, pa je ponovo korner Kange iz 16. minuta kreirao priliku za naš tim, premda je udarac našeg napadača završio tik pored stative.

Imala je Zvezda priličnu inicijativu, sa jasnim ciljem da se što pre dođe do pogotka, a “rikošet” iz 18. minuta je umalo obradovao trenera Milojevića. Naime, prvo je Bukari gađao da bi Manojlović odbranio i loptu poslao pravo na nogu Pešiću čiji je udarac na gol lniji zaustavio Kopitović, a onda je odbitak Kange završio preko prečke. Gradio se Pešić u 23. minutu, a onda iz okreta, “slabijom” nogom pogodio spoljni dreo mreže.

Bedem domaćih konačno je probijen u 37. minutu kada je Katai šutirao sa dvadesetak metara, a lopta na putu do gola pogodila Aleksandra Pešića u rame, promenila smer i nadmudrila Manojlovića. Mogla je Zvezda i da udvostruči prednost svega pet minuta kasnije kada je posle gužve u šesnaestercu snažno gađao Mitrović, a Manojlović krajnjim naporima poslao loptu u korner, iz čega je usledila nova opasnost. Kangini centaršutevi su zaista kreirali šanse za naše “skakače”, pa je takav bio slučaj i kada je Milunović praktično imao zicer posle kornera, ali je lopta od zemlje otišla preko prečke.

Najavila je Zvezda terensku dominaciju već na startu drugog poluvremena kada je Kanga gađao sa distance tik preko prečke. Opasni napadi su se ređali, a domaćin nije uspeo da se odbrani u 56. minutu kada je Katai prošao po levoj strani, nadmudrio čuvara i uputio pas za Stefana Mitrovića koji je utrčavao i sa desetak metara matirao Manojlovića. Imao je mladi Mitrović zicer i tri minuta kasnije kada je izašao pred Manojlovića, ali je čuvar mreže Javora uspeo da prozre nameru našeg ofanzivca koji mu je gađao kroz noge i da odbrani.

Menjao je Milojević kako igrače, tako i formaciju, pa smo od 67. minuta kada su ušli Eraković i Kangva, zaigra sa trojicom fudbalera u odbrani, a nešto kasnije su priliku dobili Azarov, Srnić i Nikolić, koji je do pre nekoliko meseci upravo bio igrač Javora. Mogao je Bukari da nastavi golgeterski niz u 79. minutu kada je predriblao defanzivca Javora i snažno gađao, premda direktno u Manojlovića.

Do kraja meča, tempo igre je opao, a Zvezda uz pesmu navijača koji su ponovo bili fantastični, rutinski osvojila tri boda.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama