Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Јавор – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Направила је Црвена звезда најлепшу могућу увертиру пред 169. вечити дерби и савладала Јавор резултатом 0:2 у оквиру 23. кола Суперлиге Србије. Креирао је Александар Катаи у два наврата, а егзекутори су били Александар Пешић и Стефан Митровић, за велику радост Милоша Милојевића.

Јавор – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: “Стадион крај Моравице”.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Пешић у 37. и Митровић у 56. минуту.

Јавор: Манојловић, Илић, Копитовић, Обрадовић, Милетић, Дукуре (од 70. Ђурић), Адамовић (од 86. Вукашиновић), Гојковић (од 70. Ратковић), Кембел (од 70. Танко), Босић (од 86. Елиомар), Гигић.

Резерве: Вулић, Ђукић, Ратковић, Танко, Долмагић, Елиомар, Салиховић, Ђурић, Скоко, Емерсон, Вукашиновић.

Црвена звезда: Борјан, Виго (86. Л. Николић), Милуновић, Драговић, Родић (од 80. Азаров), Мијаиловић (од 67. Ераковић), Канга (од 80. Срнић), Катаи (од 67. Кангва), Букари, Митровић, Пешић.

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Ераковић, Лековић, Азаров, Срнић, Кангва, В. Николић, Л. Николић, Мијатовић, Ракоњац.

Пред сам меч, Осман Букари је добио признање за најбољег играча 22. кола Суперлиге Србије, као и чек у износу од 50 хиљада динара од стране компаније “Моцарт” који је усмерио за лечење Игора Савићевића. У добром духу, почела је утакмица за Црвену звезду, а уводну летаргију прекинуо је Пешић у 10. минуту коме је мало фалило да се упише у стрелце. Центрирао је Канга из угла, Катаи је био највиши у скоку и главом асистирао Пешићу који на другој стативи није успео да исконтролише сувише брзу лопту. Наставио је Катаи да господари у ваздуху, па је поново корнер Канге из 16. минута креирао прилику за наш тим, премда је ударац нашег нападача завршио тик поред стативе.

Имала је Звезда приличну иницијативу, са јасним циљем да се што пре дође до поготка, а “рикошет” из 18. минута је умало обрадовао тренера Милојевића. Наиме, прво је Букари гађао да би Манојловић одбранио и лопту послао право на ногу Пешићу чији је ударац на гол лнији зауставио Копитовић, а онда је одбитак Канге завршио преко пречке. Градио се Пешић у 23. минуту, а онда из окрета, “слабијом” ногом погодио спољни дрео мреже.

Бедем домаћих коначно је пробијен у 37. минуту када је Катаи шутирао са двадесетак метара, а лопта на путу до гола погодила Александра Пешића у раме, променила смер и надмудрила Манојловића. Могла је Звезда и да удвостручи предност свега пет минута касније када је после гужве у шеснаестерцу снажно гађао Митровић, а Манојловић крајњим напорима послао лопту у корнер, из чега је уследила нова опасност. Кангини центаршутеви су заиста креирали шансе за наше “скакаче”, па је такав био случај и када је Милуновић практично имао зицер после корнера, али је лопта од земље отишла преко пречке.

Најавила је Звезда теренску доминацију већ на старту другог полувремена када је Канга гађао са дистанце тик преко пречке. Опасни напади су се ређали, а домаћин није успео да се одбрани у 56. минуту када је Катаи прошао по левој страни, надмудрио чувара и упутио пас за Стефана Митровића који је утрчавао и са десетак метара матирао Манојловића. Имао је млади Митровић зицер и три минута касније када је изашао пред Манојловића, али је чувар мреже Јавора успео да прозре намеру нашег офанзивца који му је гађао кроз ноге и да одбрани.

Мењао је Милојевић како играче, тако и формацију, па смо од 67. минута када су ушли Ераковић и Кангва, заигра са тројицом фудбалера у одбрани, а нешто касније су прилику добили Азаров, Срнић и Николић, који је до пре неколико месеци управо био играч Јавора. Могао је Букари да настави голгетерски низ у 79. минуту када је предриблао дефанзивца Јавора и снажно гађао, премда директно у Манојловића.

До краја меча, темпо игре је опао, а Звезда уз песму навијача који су поново били фантастични, рутински освојила три бода.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама