Hokej Hokej/Izveštaji

I Zvezdini hokejaši veruju u čuda: A sada u Sisak po pobedu!

Sve je izgledalo nemoguće. Sve je bilo na strani ekipe iz Siska. Sve je delovalo kao da će Sisak počistiti Crvenu zvezdu sa 3:0 u seriji. 

Ali dve stvari su bile na strani Crvene zvezde – vera u sebe i vera da se čuda mogu desiti!

Znate, poznati fudbalski stručnjak, Milan Živadinović, rekao je jednom da je 2:0 najopasniji rezultat. I upravo kada su mnoge ekipe vodile sa 2:0 (bilo rezultatski u meču, bilo u seriji) znali su se dešavati veliki preokreti.

Pre početka večerašnjeg meča pisali smo o tome da mi, Zvezdini navijači, verujemo u čuda, te da želimo da i igrači veruju. I večeras su pokazali da mogu, žele, znaju, hoće.

Od prvog podbacivanja, pa sve do poslednjeg zvuka sirene, Zvezdini oklopnici su se borili kao lavovi. Klizali su po ledu kao nikada do sada. Videlo se da žele da pokažu da su ona dva poraza na početku plej-ofa bila plod neke vrste pada. kako na igračkom, tako i na psihološkom planu. Istina je i da prva dva meča crveno-beli nisu odigrali u kompletnom sastavu kao večeras, ali večeras su definitivno izgledali drugačije i sigurni smo da to nije samo zato što su bili kompletni, nego zato što su kao ranjeni lavovi tražili osvetu. I dobili su je!

U jednom odličnom meču, crveno-beli oklopnici su savladali ekipu Siska i zakazali naredni meč u Hrvatskoj u kome će, verujemo, da budu još bolji i opasniji.

Strelci za Zvezdu večeras su bili Leštarić, Novaković i Dragović, a Arsenije Ranković je odlično zaključao svoju mrežu, a jedini gol koji je primio više je bilo delo sudija koje su se trudile da u poslednjoj trećini isključuju naše igrače kao na traci (10 minuta kazne za Zvezdu, a 0 za Sisak).

Ipak, taj gol Siska je bio sve što su mogli da urade protiv rasploženih crveno-belih hokejaša koji sada putuju u Sisak sa optimizmom i verom u novu pobedu.

SKHL Crvena zvezda – KHL Sisak 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama