Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Чукарички резултатом 3:0 у оквиру 22. кола Суперлиге Србије и пружили сјајну представу навијачима који су могли да уживају у добром фудбалу. Мрежу ривала је начео Александар Катаи, да би потом двоструки стрелац Осман Букари потврдио победу за велику радост Милоша Милојевића. 

 

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (2:0)
 
Стадион: “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 15.382. 
 
Судија: Станко Остраћанин. 
 
Жути картон: У. Миладиновић (Чукарички).
 
Стрелци: Катаи у 13. и Букари у 17. и 67. минуту.
 
Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић, Родић (од 71. Азаров), Мијаиловић, Канга (од 77. Ракоњац), Иванић (од 58. Кангва), Букари, Катаи (од 77. Митровић), Пешић (од 71. Мијатовић).
 
Резерве: Васиљевић, Гобељић, Милуновић, Лековић, Азаров, В. Николић, Кангва, Пруцев, Мијатовић, Митровић, Ракоњац.
 
Чукарички: Мићовић, Роган (од 78. Спасојевић), Дрезгић, Гајић, Тошић, Сисоко, Ковач (од 46. Доцић), И. Миладиновић (од 68. У. Миладиновић), Овусу (од 46. Бадамоси), Аџић (од 46. Томовић), Ивановић.
 
Резерве: Белић, Ковачевић, Доцић, Стојановић, У. Миладиновић, Томовић, Бадамоси, Аганспахић, Спасојевић. 
 
Пријатно суботње поподне намамило је звездаше да у великом броју дођу на стадион и пруже подршку изабраницима Милоша Милојевића, који су им то узвратили сјајном партијом. Против увек неугодног ривала, екипе Чукаричког, утакмица је почела каракстеристичним опипавањем снага, али је већ у петом минуту Ераковић могао да дође до првенца у црвено-белом дресу, када је Канга центрирао, а он главом гађао поред гола. Није се дуго чекало на први погодак наших првотимаца, те је већ у 13. минуту Александар Катаи начео мрежу ривала. Канга му је послао лопту, он дриблао, наместио се на леву ногу и са десетак метара снажно погодио даљи угао. Свега четири минута је требало да Звезда постигне нови погодак, а овог пута је стрелац био Осман Букари. Погрешио је Сисоко на средини терена, а Пешић сјајним пасом пронашао Букарија, који је прихватио лопту, “окренуо” Тошића и матирао Мићовића.
 
Комбиновали су у 22. минуту расположени Катаи и Букари, али је ударац главом брзоногог Гањанина завршио у наручју Мићовића. Идентично је било и три минута касније, с тим да је овог пута Букари гађао ногом, али се млади голман гостију разбранио и успео да оконча акцију нашег тима интервенцијом. У потпуности је Звезда контролисала дешавања на терену и упркос два гола предности, као да наши фудбалери нису били задовољни тим, већ желели још. Извукао се Пешић на леву страну, прихватио лопту, ушао у средину и ударцем добрано намучио Мићовића. Шансе су се ређале као на траци за фудбалере нашег тима, па је и Катаи у 33. минуту желео да пласира лопту након додавања Букарија, али је чувар мреже ривала прозрео његову намеру и успео да одбрани. Канга је послао “пројектил” у 35. минуту, који је прозујао изнад пречке гола Чукаричког, а Звезда је и до краја првог полувремена у континуитету нападала и контролисала дешавања на терену.
 
Наставила је Звезда да “везе” и кроз уигране акције покушавала да дође до новог поготка, а мало је недостајало да се Катаи и у 48. минуту упише у стрелце после додавања Вига, међутим, гађао је преко пречке. Чукарички је ретко претио, а и када је то чинио, углавном су били покушаји Миладиновића који је шутирао са дистанце, али без успеха. Неретко се Пешић извлачио на бок како би направио простор за остатак нашег офанзивног дела тима, па је исти случај био и у 57. минуту када је напао са леве стране и покушао да изненади Мићовића, међутим, гађао је преко гола.
 
Наставила се Звездина голгетерска рапсодија у 67. минуту, а поново је Осман Букари био кобан по Чукарички. Комбиновали су Канга и Родић, а искусни бек је послао оштар пас у петерац који је брзинац из Гане прихватио, поново “окренуо” дефанзивце Чукаричког, овог пута Гајића и Дрезгића, и рутински погодио. Мало је фалило и да се резервиста Кангва упише у стрелце у 76. минуту, уз ког су у игру још ушли Азаров и Мијатовић, а нешто касније Митровић и Ракоњац, међутим, Мићовић је погледом испратио лопту која је завршила преко пречке. Нешто слично је умало пошло за ногом Мијатовићу, свега пет минута касније, међутим и њему је фалила прецизност како би матирао Мићовића. 
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама