Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice u polufinalu Kupa Srbije!

Rukometašice Crvene zvezde savladale su šabački Medicinar u četvrtfinalu Kupa Srbije na Banjici i plasirale se među četiri najbolje ekipe koje će se boriti za trofej – 29:27 (13:15).

Novi podvig napravile su Vesna Bojković i njena ekipa! Zvezda je izbacila još jednog superligaša iz trke za pehar! Nakon Radničkog iz Kragujevca, crveno-bele su savladale šabački Medicinar, trenutno četvrtoplasiranu ekipu ARKUS lige i prošlosezonskog finalistu Kupa Srbije! Time je ponovljen najveći uspeh u istoriji kluba.

Crvena zvezda je još uvek procesu priprema za nastavak sezone u Super B ligi, koji je na programu 11.marta, ali je pokazala kakav je tim. I pored činjenice da je Medicinar već odigrao tri utakmice u ARKUS ligi i da je u takmičarskom ritmu, to se na terenu nije primećivalo.

Od start su gošće imale prednost, koju je Crvena zvezda jurila i stizala, pet od osam golova je postigla Andrea Boner, a u 22. minutu golom Aleksandre Vasić Medicinar je došao do četiri gola razlike – 7:11. Tada je gol na stala Mina Savić, koja je zaustavila sedmerac Ani Blagojević, a Medicinar uspeo da iskoristi nekoliko grešaka našeg tima i dođe preko Tamara, Kojić i Mandić do 9:14. Nije odustala Crvena zvezda, Mina Savić je zaustavila nekoliko udaraca, a Vanja Đorđević razoružala Ninoslavu Cvejić na drugoj strani. Zvezda je serijom 4:0, tri gola Đorđevićeve, došla do 13:14, a Nevena Radić je pogodila za 13:15. Imale su crveno-bele napad da se približe protivniku pred poluvreme, ali ovog puta, Nikolina Vidić nije bila precizna.

Drugo poluvreme počelo je čvrsto i bez golova blizu pet minuta. Mina Savić i Ninoslava Cvejić su imale nekoliko intervencija, Andrea Boner je pogodila prečku. Upravo je Andrea Boner probila led i postigla prvi gol u nastavku, Tamara Kojić uzvratila, a posle golova Vanje Đorđević za izjednačenje, Nikolina Vidić donosi prvo vođstvo na meču našem timu, (17:16, 39.minut). Vođstvo koje naš tim nije ispuštao do kraja. Izjednačila je odmah Aleksandra Vasić, ali je Zvezda u mini serijama omila protivnika, a Mina Savić već po običaju ulivala samopouzdanje ekipi odbranama. Iskustvo Vanje Đorđević je bilo neprocenjivo, kada uđe u šuterski ritam, kao večeras na Banjici, mnogo je lakše sačuvati prednost. Znala je kada treba stati na loptu, sačuvati dah, kada zatresti mrežu. To je donelo +4 našem timu, razliku koju je održavala Nikolina Vidić, ovog puta na desnom krilu. Mina Savić je zaustavila i drugi sedmerac, Aleksandri Vasić u 54. minutu, i velika pobeda bila je na dohvat ruke.

Zvezdina odbrana je bila na visokom nivou u drugom poluvremenu, za 25 minuta igre je dozvolila protivniku iz superligaške konkurencije samo 8 golova. Jana Momčilović i Iva Andrić su izašle kao pobednice iz duela sa protivnicama i dala veliki doprinos. Ali, probudio se Medicinar i serijom od tri vezana gola došao do 28:27. U tom periodu, reprezentativke Tamara Kojić dva puta i Aleksandra Vasić su u situaciji jedan na jedan promašile ceo gol neometane, a udarac Ive Lacković je zaustavila Mina Savić. Nisu pogađale sa krila ni Jana Momčilović i Nikolina Vidić, ali kada je bilo najprotrebnije Vidićeva je potvrdila plasman u polufinale. Udarac Andree Savić je izblokiran, lopta ide pravo u ruke Nikolini Vidić, koja ovog puta ne greši, i kao da je duplo starija realizuje priliku za konačnih 29:27 u 59.minutu. Zvezda je do kraja sačuvala loptu, Medicinar nije imao snage da zapreti Mini Savić. Iva Andrić je i u napadu bila veoma primetna, iako nije bila strelac, pa je kapiten Medicinara Teodora Vasić izgubila kontrolu u 60. minutu i napravila grub treći faul, zaradila crveni karton.

Devet golova Vanje Đorđević, osam Andree Boner, pet Nikoline Vidić, koje su bile najefikasnije u našoj ekipi.

Uz Crvenu zvezdu u polufinale Kupa Srbije plasirali su se šampion države Železničar iz Inđije, zatim branilac trofeja Jagodina i Bekament BB. Žreb za polufinale biće održan nakon što se završe utakmice četvrtfinala Kupa prof. dr Branislava Pokrajca u muškoj konkurenciji koje se igraju 22. februara 2023. godine.

CRVENA ZVEZDA – MEDICINAR 29:27 (13:15)
Beograd, hala: USC “Voždovac”. Gledalaca: 300. Sudije: Nikola Musić i Stevan Đurašinović (Vrbas). Isključenja: Crvena zvezda 14, Medicinar 12 minuta. Crveni karton: Teodora Vasić (Medicinar). Sedmerci: Crvena zvezda 6(6), Medicinar 4(2).

CRVENA ZVEZDA: Ninković, Milojević 1, Konatar, Petković 1, Momčilović 1, Boner 8(5), Đurković 3, Đorđević 9(1), M.Savić, Tasić, Knežević, Vidić 5, A.Savić, Kostrešević 1, Andrić. Trener: Vesna Bojković

MEDICINAR: Jarić, H.Petrić 1, Radić 3, Kojić 3, A.Vasić 9, Lacković 2, T.Vasić, Cvejić, Blagojević 1(1), E.Petrić, Cvetinović 1, Stević, Dragosavljević 3(1), Mandić 4Trener: Nenad Tešić

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama