Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометашице у полуфиналу Купа Србије!

Рукометашице Црвене звезде савладале су шабачки Медицинар у четвртфиналу Купа Србије на Бањици и пласирале се међу четири најбоље екипе које ће се борити за трофеј – 29:27 (13:15).

Нови подвиг направиле су Весна Бојковић и њена екипа! Звезда је избацила још једног суперлигаша из трке за пехар! Након Радничког из Крагујевца, црвено-беле су савладале шабачки Медицинар, тренутно четвртопласирану екипу АРКУС лиге и прошлосезонског финалисту Купа Србије! Тиме је поновљен највећи успех у историји клуба.

Црвена звезда је још увек процесу припрема за наставак сезоне у Супер Б лиги, који је на програму 11.марта, али је показала какав је тим. И поред чињенице да је Медицинар већ одиграо три утакмице у АРКУС лиги и да је у такмичарском ритму, то се на терену није примећивало.

Од старт су гошће имале предност, коју је Црвена звезда јурила и стизала, пет од осам голова је постигла Андреа Бонер, а у 22. минуту голом Александре Васић Медицинар је дошао до четири гола разлике – 7:11. Тада је гол на стала Мина Савић, која је зауставила седмерац Ани Благојевић, а Медицинар успео да искористи неколико грешака нашег тима и дође преко Тамара, Којић и Мандић до 9:14. Није одустала Црвена звезда, Мина Савић је зауставила неколико удараца, а Вања Ђорђевић разоружала Нинославу Цвејић на другој страни. Звезда је серијом 4:0, три гола Ђорђевићеве, дошла до 13:14, а Невена Радић је погодила за 13:15. Имале су црвено-беле напад да се приближе противнику пред полувреме, али овог пута, Николина Видић није била прецизна.

Друго полувреме почело је чврсто и без голова близу пет минута. Мина Савић и Нинослава Цвејић су имале неколико интервенција, Андреа Бонер је погодила пречку. Управо је Андреа Бонер пробила лед и постигла први гол у наставку, Тамара Којић узвратила, а после голова Вање Ђорђевић за изједначење, Николина Видић доноси прво вођство на мечу нашем тиму, (17:16, 39.минут). Вођство које наш тим није испуштао до краја. Изједначила је одмах Александра Васић, али је Звезда у мини серијама омила противника, а Мина Савић већ по обичају уливала самопоуздање екипи одбранама. Искуство Вање Ђорђевић је било непроцењиво, када уђе у шутерски ритам, као вечерас на Бањици, много је лакше сачувати предност. Знала је када треба стати на лопту, сачувати дах, када затрести мрежу. То је донело +4 нашем тиму, разлику коју је одржавала Николина Видић, овог пута на десном крилу. Мина Савић је зауставила и други седмерац, Александри Васић у 54. минуту, и велика победа била је на дохват руке.

Звездина одбрана је била на високом нивоу у другом полувремену, за 25 минута игре је дозволила противнику из суперлигашке конкуренције само 8 голова. Јана Момчиловић и Ива Андрић су изашле као победнице из дуела са противницама и дала велики допринос. Али, пробудио се Медицинар и серијом од три везана гола дошао до 28:27. У том периоду, репрезентативке Тамара Којић два пута и Александра Васић су у ситуацији један на један промашиле цео гол неометане, а ударац Иве Лацковић је зауставила Мина Савић. Нису погађале са крила ни Јана Момчиловић и Николина Видић, али када је било најпротребније Видићева је потврдила пласман у полуфинале. Ударац Андрее Савић је изблокиран, лопта иде право у руке Николини Видић, која овог пута не греши, и као да је дупло старија реализује прилику за коначних 29:27 у 59.минуту. Звезда је до краја сачувала лопту, Медицинар није имао снаге да запрети Мини Савић. Ива Андрић је и у нападу била веома приметна, иако није била стрелац, па је капитен Медицинара Теодора Васић изгубила контролу у 60. минуту и направила груб трећи фаул, зарадила црвени картон.

Девет голова Вање Ђорђевић, осам Андрее Бонер, пет Николине Видић, које су биле најефикасније у нашој екипи.

Уз Црвену звезду у полуфинале Купа Србије пласирали су се шампион државе Железничар из Инђије, затим бранилац трофеја Јагодина и Бекамент ББ. Жреб за полуфинале биће одржан након што се заврше утакмице четвртфинала Купа проф. др Бранислава Покрајца у мушкој конкуренцији које се играју 22. фебруара 2023. године.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕДИЦИНАР 29:27 (13:15)
Београд, хала: УСЦ “Вождовац”. Гледалаца: 300. Судије: Никола Мусић и Стеван Ђурашиновић (Врбас). Искључења: Црвена звезда 14, Медицинар 12 минута. Црвени картон: Теодора Васић (Медицинар). Седмерци: Црвена звезда 6(6), Медицинар 4(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић 1, Конатар, Петковић 1, Момчиловић 1, Бонер 8(5), Ђурковић 3, Ђорђевић 9(1), М.Савић, Тасић, Кнежевић, Видић 5, А.Савић, Кострешевић 1, Андрић. Тренер: Весна Бојковић

МЕДИЦИНАР: Јарић, Х.Петрић 1, Радић 3, Којић 3, А.Васић 9, Лацковић 2, Т.Васић, Цвејић, Благојевић 1(1), Е.Петрић, Цветиновић 1, Стевић, Драгосављевић 3(1), Мандић 4Тренер: Ненад Тешић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама