Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Novi preokret crveno-belih obezbedio treću poziciju pred plej-of

Vaterpolisti Crvene zvezde kreirali su novi preokret i posle veoma čvrste i teške utakmice slavili u Šapcu za potvrdu treće pozicije pred plej-of: 6:5 (1:1, 2:3, 0:0, 3:1).

Crvena zvezda je jedini neporaženi domaći klub u 2023. godini. I to je pokazala i u Šapcu. Kada mislite da je gotovo, tada momci Aleksandra Filipovića pojačavaju tempo.

Šabac je bio nadomak pobede, imao 5:3 na šest minuta pre kraja golom Repanovića, u trenutku kada je Crvena zvezda bila 12 minuta bez gola, ali je baš tada pokazala karakter i snagu, timski duh i serijom došla do pobede.

Barać je doneo prednost Šapcu, Vukićević izjednačio, a domaći nisu iskoristili peterac u prvih osam minuta. U drugoj četvrtini, između dva gola Ognjena Stojanovića, Radović iz peterca i Vukićević su doneli Zvezdi prednost, da bi Maraš pogodio za 4:3 za poluvreme.

Nije bilo golova u trećem kvartalu, rovovska borba je trajala do početka poslednjeg perioda igre kada je Repanović pogodio za 5:3. Usledio je veliki preokret: Vukićević, Vasić za 5:5 i Tankosić za pobedu – 5:6 na 3:39 do kraja. Mreže su mirovale do kraja meča, Zvezda je uspela da sačuva pobedu.

Vukićević je postigao tri gola, Radović, Vasić i Tankosić po jedan.

Sledi četvrti, poslednji turnir Regionalne lige u Splitu, a zatim i pauza do 1.aprila, kada će se u 4.kolu Superlige, faza od 1. do 6.meča sastati u Kragujevcu, Radnički i Crvena zvezda, četvrti put u sezoni, a sva je prilika da će biti još međusobnih duela.

ŠABAC – CRVENA ZVEZDA 5:6 (1:1, 3:2, 0:0, 1:3)
Šabac, bazen: Gradski. Sudije: Virijević i Raković. Isključenja: Šabac 10, Crvena zvezda 10. Peterci: Šabac 1(0), Crvena zvezda 1(1).

ŠABAC: Živojinović, Maraš 1, Marković, Repanović 1, Kopcev, Barać 1, Stanić, Tubić, Korać, Stojanović 2, Šakudinov, Gavrilović, Toholj. Trener: Nemanja Ličanin

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić, Vasić 1, Banićević, Basara, Vukićević 3, Seman, Milojević, Radović 1, Ivanović, Danković. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama