Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Нови преокрет црвено-белих обезбедио трећу позицију пред плеј-оф

Ватерполисти Црвене звезде креирали су нови преокрет и после веома чврсте и тешке утакмице славили у Шапцу за потврду треће позиције пред плеј-оф: 6:5 (1:1, 2:3, 0:0, 3:1).

Црвена звезда је једини непоражени домаћи клуб у 2023. години. И то је показала и у Шапцу. Када мислите да је готово, тада момци Александра Филиповића појачавају темпо.

Шабац је био надомак победе, имао 5:3 на шест минута пре краја голом Репановића, у тренутку када је Црвена звезда била 12 минута без гола, али је баш тада показала карактер и снагу, тимски дух и серијом дошла до победе.

Бараћ је донео предност Шапцу, Вукићевић изједначио, а домаћи нису искористили петерац у првих осам минута. У другој четвртини, између два гола Огњена Стојановића, Радовић из петерца и Вукићевић су донели Звезди предност, да би Мараш погодио за 4:3 за полувреме.

Није било голова у трећем кварталу, рововска борба је трајала до почетка последњег периода игре када је Репановић погодио за 5:3. Уследио је велики преокрет: Вукићевић, Васић за 5:5 и Танкосић за победу – 5:6 на 3:39 до краја. Мреже су мировале до краја меча, Звезда је успела да сачува победу.

Вукићевић је постигао три гола, Радовић, Васић и Танкосић по један.

Следи четврти, последњи турнир Регионалне лиге у Сплиту, а затим и пауза до 1.априла, када ће се у 4.колу Суперлиге, фаза од 1. до 6.меча састати у Крагујевцу, Раднички и Црвена звезда, четврти пут у сезони, а сва је прилика да ће бити још међусобних дуела.

ШАБАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 5:6 (1:1, 3:2, 0:0, 1:3)
Шабац, базен: Градски. Судије: Виријевић и Раковић. Искључења: Шабац 10, Црвена звезда 10. Петерци: Шабац 1(0), Црвена звезда 1(1).

ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш 1, Марковић, Репановић 1, Копцев, Бараћ 1, Станић, Тубић, Кораћ, Стојановић 2, Шакудинов, Гавриловић, Тохољ. Тренер: Немања Личанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић, Васић 1, Банићевић, Басара, Вукићевић 3, Семан, Милојевић, Радовић 1, Ивановић, Данковић. Тренер: Александар Филиповић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама