Košarka Košarka/Izveštaji i analize

KRK: Crvena zvezda Meridianbet u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde Maredianbet plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u četrtak u prepunoj hali „Čair“ savladali ekipu Borca 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16).

U derbiju četvrtfinala i jedinom duelu abaligaša u ovoj fazi takmičenja, najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Vildoza sa 18 poena, Nedović je dodao 13.

Utakmica u Nišu kojoj su crveno-beli imali veliku podršku sa tribina, može se podeliti u dva dela.Loš početak i „ulazak“ u utakmicu koji je rezultirao neočekivano velikim vođstvom Borca od 6-17 i 8-19 (dobra epizoda Gagića) i drugi, koji je viđen od 8.minuta nakon tajm -auta koji je „pozvao“ trener Crvene zvezde Meridianbet Duško Ivanović, nakon koga su crveno-beli brzo uhvatili ritam i rezultatski priključak nakon trojki Lazića i Nedovića, pa i vođstvo nakon trojke Kampaca.

Na poluvremenu je bilo 35:31, ali je Crvena zvezda polako uhvatila pravi ritam predvođena Vildozom tokom treće deonice koji je ubacio dve trojke, diktirao ritam i na kraju i oduševio publiku sa nekoliko vanserijskih poteza.

Treću deonicu Crvena zvezda je dobila rezultatom 29:17 i praktično obezbedila plasman u polufinale, a do kraja meča prednost je rasla do maksimalnih +28 uz ravnomerno raspoređenu minutažu koju je podelio trener Ivanović, imajui u vidu sutrašnje polufinale.

Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 18 (4as, 2 uk.l), Lazarević, Kampaco 10 (6as), Mitrović 4 (7sk), Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13, Marković 6 (4as), Kuzmić 2, Petrušev 11 (4sk)

Borac: Boldvin 11 (6sk), Ćurčić 3, Glišić, Nikolić 3, Tomašević 6, Gagić 14 (8sk, 5as), Kočović, Novaković, Radonjić 14, Hejl 13;

Ekipa Crvene zvezde meridianbet sastaće se u petak od 21 sat sa ekipom Partizana u drugoj utakmici polufinala Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama