Košarka Košarka/Vesti CZBG

Reprezentacija ili Crvena zvezda?

24. februar datum je kada se igraju dve utakmice, a koje imaju ili mogu da imaju dalekosežne posledice i po reprezentaciju Srbije, ali i po Crvenu zvezdu.

Naime, reprezentacija Srbije tog dana igra svoju utakmicu protiv reprezentacije Grčke, a na okupljanje su pozvani sledeći igrači Crvene zvezde: Petrušev, Nedović, Dobrić i Mitrović. 
Istog dana, košarkaši Crvene zvezde igraju svoju utakmicu u okviru 25. kola Evrolige protiv ekipe Albe, koja je izuzetno značajna za plasman u Top 8. Treba podsetiti da crveno-beli još tu utakmicu igraju bez pomoći Fakunda Kampaca, pa bi izostanak ova četiri domaća igrača dodatno uticao na ekipu Duška Ivanovića. 

Istina da je dres reprezentacije svet i da je igranje za Srbiju prioritet, ali sav trud koji su Uprava kluba, stručni štab i igrači Crvene zvezde uložili da ostvare što bolje rezultate u Eroligi, ovim mogu da padnu u vodu.

Zato je i logično što se mnogi, pa i mi, pitaju šta je u ovom slučaju prioritet.
Ako pitate nas, mislimo da Srbija ima dovoljno igrača koji u ovom trenutku mogu da izađu na megdan Grčkoj (koja takođe neće biti kompletna), a da gore pomenuti igrači trebaju da ostanu na raspolaganju stručnom štabu Crvene zvezde i pokušaju tog 24. februara da savaladaju Albu i nastave put ka Top 8. 

Naravno, na klubu je da odluči.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Skoči na traku sa alatkama