Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Uz fantastičnu igru Ane Kleger odbojkašice Crvene zvezde slavile protiv Jedinstva

Nastavlja se pobedonosni niz u novoj godini odbojkašica Crvene zvezde. U derbiju kola izabranice Ratka Pavličevića savladale su na domaćem terenu drugoplasirani tim u prvenstvu Jedinstvo iz Stare Pazove.

Kada je bilo najpotrebnije u petom setu odigrale su odlično odbojkašice Crvene zvezde i na kraju slavile sa 3:2.

Prvi set bio je prilično izjednačen, ali je Crvena zvezda uspela da se „odlepi“ posle rezultata 12:12. Usledila su poeni Kleger i Rodićeve, dok su „greškama“ iz servisa i u napadu „pogurale“ gošće crveno-bele ka prvom setu. Viđena su potom još tri izjednačenja, na 15:15. potom 18:18, a poslednje na 21:21. Živojinović i Kleger (dva poena) donele su prednost od 24:21, a posle greške u napadu, Jedinstvo je smanjilo rezultat. Ipak, to nije bilo dovoljno, Zvezda je rešila prvi set u svoju korist.

Mnogo bolje su devojke iz Stare Pazove otvorile drugi set, povele su sa 7:1, a potom i sa 12:6. Uspele su izabranice Ratka Palvičevića da prevaziđu krizu i dođu na dva poena minusa 14:12.

Ipak, Kockarević je sa četiri poena uspela gošće da uvede u dobar ritam, a na semaforu je bilo 22:14 u korist Jedinstva. Do kraja drugog seta Zvezda je osvojila još jedan poen, a gošće su uspele da osvoje drugi set.

Loše odigrana drugi deonica nije ostavila traga na Crvenu zvezdu. Treći set pripao je domaćoj ekipi, a posebno raspoložene bile su Ana Živojinović i Ana Kleger, koja će biti evidentno veliko pojačanje za crveno-bele.

Nisu se tako lako predavale igračice Jedinstva, pa su posle velike borbe uspele da izjednače na 2:2 u setovima.

Peti odlučujući set pripao je Crvenoj zvezdi, a sve do 8:8 viđena je „klackalica“, a ekipe su se smenjivale u vođstvu.Greškama u napadu igračice Jedinstva su bivale sve dalje od pobede, dok su na drugoj strani blistale Marković, Živojinović i Kleger za konačnih 3:2.

Najefikasnija u ekipi Crvene zvezde bila je Ana Kleger sa 28 poena.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO SP 3:2 (25:22, 16:25, 25:20, 19:25, 15:11)
Beograd, hala: USC “Voždovac“. Gledalaca: 150. Sudije: Vladimir Cvetković i Aleksandra Balandžić.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 1, Đurđević (libero), Mateska, Živojinović 17, Marković 7, Ćirović, Sajić, Vrcelj, Kleger 28, Čanak 8, Stojić 9, Janjić, Žigić (libero), Rodić 3. Trener: Ratko Pavličević

JEDINSTVO SP: Osmajić 6, Kockarević 27, Medved (libero), Lakićević, Punišić (libero), M. Miljević 3, Nedeljković, Pavlović, Danilović, Zelenović, Tica 20, T.Miljević 15, Rodić 10, Dragović 2. Trener: Jovo Caković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama