Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Dinamo – Crvenazvezda Grundfos 28:28 (15:10)

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos bili su nadomak velikog preokreta i pobede u Pančevu, na kraju je intervencijom Nikola Perić sačuvao bod i doneo remi – 28:28 (15:10), u 14.kolu ARKUS lige.

U prvom kolu nastavka ARKUS lige ljubitelji rukometa imali su šta da vide u Pančevu. Bila je Crvena zvezda u velikom zaostatku u prvom poluvremenu, ali je uspela da stigne do remija, prvog u sezoni, i umalo kreira veliki preokret.

Trener Ratko Đurković nije mogao da računa na Branka Kankaraša i Viktora Matičića, na klupi je po prvi put bio junior Strahinja Pantić, pivotmen.

Prvo poluvreme je pripalo Dinamu, egal utakmicu su sa dve mini serije pretvorili u svoju korist i imali pod kontrolom i igru i rezultat, sedam golova razlike, koju su Kolundžić i Majes u finišu smanjili na 15:10.

U drugom poluvremenu kao da je izašla druga Zvezda. Malo po malo, izabranici Ratka Đurkovića su topili minus da bi golovima Marka Kneževića i Uroša Kolundžića došli prvo do izjednačenja a zatim i do vođstva u 52.minutu, (24:25). Usledila je igra gol za gol, Draško Nenadić i Dušan Šmigić donosili prednost našem timu, Čabrilo pogodio za konačnih 28:28 u 58.minutu. Crvena zvezda je igrala sa igračem manje do kraja zbog zaista neobjašnjivog isključenja Draška Nenadića, verujemo da arbitri Boričić i Marković znaju razlog.

Prava drama je viđena u poslednjem minutu. Prvo je Mirko Đurović pogodio stativu iz sedmerca, a zatim je u poslednjim sekundama udarac Jezdimirovića sa devet metara odbranio Nikola Perić, i ponovo protiv bivšeg kluba bio junak meča.

Draško Nenadić je sa sedam golova bio najefikasniji, Marko Knežević i Uroš Kolundžić su postigli po 5, Đorđe Majes 4.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Radnički iz Kragujevca.

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 28:28 (15:10)
Pančevo, hala: “Strelište”. Gledalaca: 350. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Isključenja: Dinamo 14, Crvena zvezda 8 minuta. Sedmerci: Dinamo 4(3), Crvena zvezda 4(2).

DINAMO: Marjanović (6 odbrana, sedmerac), Dornjei 1, Stamatović, Perović 1, Čelica 1, Jezdimirović, Ivezić ( 5 odbrana), Čabrilo 5, Tonić, Distol, Pavlović 5, Urta, Kostadinović 3(1), Radović 5(2), Milošević 7, Sunajko. Trener: Nenad Kraljevski

CRVENA ZVEZDA: Đurović 2, Horvat, Simić 1, Nenadić 7(2), Kolundžić 5, Radovanović, Gemaljević, Majes 4, Jelić (4 odbrane), Segal, Šmigić 2, Pantić, Knežević 5, Perić (7 odbrana, sedmerac), Bujišić 2, Šljukić. Trener: Ratko Đurković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama