Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Pobeda Crvene zvezde u duelu sa odbojkašima Takova

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su na domaćem terenu protiv Takova. Već u prvom setu bilo je jasno ko će voditi „glavnu“ reč na Banjici. Sve do 8:7, vodila se bitka za svaki poen, a onda su izabranici Nikole Matijaševića „dodali gas“ i vezali četiri poena, uzvratili su gosti sa tri, ali to nije bilo dovoljno. Okolić, Pepić, Marinović i Polomac kontrolisali su meč. Na 22:18, Vezali su crveno-beli tri poena i završili prvi set sa 25:18.

I druga deonica je pripala Crvenoj zvezdi. Ipak, sve do 7:7 vodila se neizvesna borba za svaku loptu i svaki poen. Onda je usledila serija od pet poena domaćih dovoljno da se mirnije uđe u završnicu meča. Uspeli su igrači iz Gornjeg Milanovca da smanje na 23:20, ipak to je bilo sve od Takova. Poslednja dva poena zahvaljujući Pepiću i asu Okolića pripala su Crvenoj zvezdi.

U trećem setu popustila je koncentracija domaćoj ekipi, pa je Takovo uspelo da smanji rezultat na 2:1.

Nisu dozvolili domaći da se uđe u peti set, pa je već na startu četvrtog bilo 4:0. Uspeli su da smanje razliku gosti na 21:19, međutim Nikolić i Stanković su rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Milan Pepić sa 18 poena.

Crvena zvezda – Takovo 3:1 (25:18, 25:20, 23:25, 25:21)

SC „Voždovac“ na Banjici. Gledalaca: 100. Sudije: Aleksandar Petrović, Savo Kovačević.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 14, Kljajić, Stanković 2, Jović (libero), Pepić 18, Koprivica 5, Marinović 10, Karasko, Skakić 12, Nikolić, Polomac 5.

TAKOVO: Dustinac 5, Jestrović 6, Terzić 5, Polomac, Petrović (libero), Janković (libero), Aleksić 5, Brunet 25, Krstić 23.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama