Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

KUP JE NAŠ! Vaterpolisti osvojili 4. pehar Kupa države!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su 4. Kup u istoriji kluba, posle velikog preokreta i pobede nad Novim Beogradom u finalu na bazenu “25.maj/MGM” – 11:10 (3:2, 2:5, 5:2, 1:1).

Da polete ribe i zaplivaju ptice! Još jedno vaterpolo finale koje će se pamtiti i prepričavati, a kako to biva sa najvećima – pobednici su u takvim pričama.

Crvena zvezda je savladala aktuelnog šampiona Srbije i regionalne lige i vicešampiona Evrope, favorizovani Novi Beograd u finalu Kupa Srbije i osvojila novi trofej. Kakav su samo preokret napravili izabranici Aleksandra Filipovića i kakav su meč odigrali.

Da je spremna za velika dela Zvezdina odbrana je pokazala još sinoć protiv Radničkog iz Kragujevca, ali su Mišović i saigrači danas doktorirali i zasluženo primili medalje i pehar. Identičnim rezultatom savladali su oba rivala.

Od samog starta je Zvezda bila ravnopravan rival i veoma dominantna u odbrani. Poveo Novi Beograd preko Alvara Granadosa, brzo je to anulirao Tankosić, a zatim su pogađali Drašović i Subotić, uz odbitak i malo sreće jer se lopta odbila o glavu Martinovića. Skumpakis je pogodio stativu, uzvratio je Basara, a zatim Basara nije iskoristio peterac, a Vasić u kontri nije nadmudrio Žoao Pedra, ali se iskupio nekoliko momenata kasnije, golom za 2:3.

Zvezda je bila dominantna na dva metra, Seman i Vukićević su iznudili četiri iskučenja, a Milojević pomenuti peterac nakon brze tranzicije i plivanja u kontri.

U drugoj četvrtini se slika mnogo izmenila. Zvezda nije mogla da doturi loptu svojim centrima, ali zato Novi Beograd jeste. Za razliku od prve deonice kad Novobeograđani nisu imali ni jednom igrača više, sada su Gocićevi puleni bili dominantni ispred gola Mišovića. To je i donelo preokret.

Mandić, Pijetlović i Strahinja Rašović donose u seriji 5:0 – 7:3 Novom Beogradu, što je delu prepunih tribina na 25.maju delovalo kao praktično već kraj meča. Ipak, Subotić iz novog peterca koji je iznudio Tankosić, i Basara dve sekunde pre isteka vremena donose 7:5 za poluvreme.

Ta dva gola su pokrenula seriju između dve četvrtine Crvene zvezde. Seman i Radović donose izjednačenje, Zvezdini centri ponovo uspostavljaju dominaciju, Radović pogađa za veliki preokret 7:8, a Vasić nakon tajm-auta Živka Gocića za 7:9 u seriji 6:0. Drašović i Rašović su izjednačili na 9:9, ali je Seman ponovo pogodio za 9:10.

Mišović je zabeležio nekoliko sjajnih intervencija, nastavio je i u poslednjih osam minuta i nije klonuo posle gola Perkovića za 10:10. Pokušavao je Novi Beograd da dođe do prednosti, ali Zvezdina odbrana na čelu sa Mišovićem na golu je bila na visini zadatka. Onemogućavali su svaki pokušaj protivnika koji je, i pored izostanaka Jakšića i Vlahopulosa, pandan vaterpolo Mančester Sitija.

Basara je na 3:30 pre kraja pogodio za 10:11 i ispostaviće se doneo drugi pehar Kupa Crvenoj zvezdi za tri godine. Kao i u polufinalnom duelu protiv Radničkog iz Kragujevca, imao je Novi Beograd dva minuta velikih ataka, ali sve su to izdržali crveno-beli i u poslednjem napadu sačuvali loptu za veliki trijumf i veliko slavlje.

Dva puta su pogađali Subotić, Vasić, Basara i Seman, Tankosić jednom.

Drugi pehar Kupa i za trenera Crvene zvezde Aleksandra Filipovića, koji je ponovo pokazao veliku odanost prema svom klubu.

Sportsko društvo Crvena zvezda upućuje iskrene čestitke vaterpolistima, stručnom štabu, menadžmentu i svima u Vaterpolo klubu Crvena zvezda na osvojenom peharu u Kupu države.

NOVI BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 10:11 (2:3, 5:2, 2:5, 1:2)
Beograd, bazen: “25. maj/MGM”. Sudije: Raković i Putniković, Igrač više: Novi Beograd 11(7), Crvena zvezda 9(6). Peterci: Crvena zvezda 3(2).

NOVI BEOGRAD: S. Rašović 1, Mandić 2, Granados 1, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 2, Ćetković, Perković 1, Martinović, Skumpakis, V. Rašović 1, Pedro, Šušiašvili. Trener: Živko Gocić

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 2, Vasić 2, Banićević, Basara 2, Vukićević, Seman 2, Milojević, Radović 2, Ivanović, Danković. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama