Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda Crvene zvezde na gostovanju FMP-u

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 99:84 u okviru 17. kola ABA lige.

Najbolju partiju od dolaska u Crvenu zvezdu pružio je Dalibor Ilić koji je bio najefikasniji sa 16 poena. Ognjen Dobrić je dodao 15, a Lazarević 14 poena. Po 10 su imali Holand i Nedović.

Valinskas iz FMP-a je bio najefikasniji sa 22 poena i pet asistencija. Dvocifren je bio još samo Bič sa 11 poena.

Ovom pobedom se Zvezda vratila na vrh ABA lige sa 15 poena i jednim porazom. FMP je treći sa 12 pobeda i pet poraza.

ABA liga, 17. kolo:
FMP – Crvena zvezda 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21)
Dvorana: FMP Arena (Železnik, Beograd) gledalaca 3000;
Sudije: Marko Juras, Marko Pecelj, Miloš Hadžić

Lepa utakmica pred ispunjenim tribinama dvorane u Železniku donela je izjednačene uvodne minute, a onda je tandem Lazarević-Nedović sredinom prve četvrtine doneo crveno-belima vođstvo koje naš tim nakon tih plus 7 nije ispuštao do kraja utakmice.

Na poluvremenu je bilo plus 14 za crveno-bele, a domaćin je ogromnom borbenošću u par navrata pretio dolazio do jednocifrenog zaostatka tokom treće deonice.

Ipak, duža klupa i dobri procenti šuta u ključnim trenucima doneli su ekipi Crvene zvezde mogućnost da sviki put odbije svaki napad domaćina (trojka Holanda pred kraj treće deonice) a u poslednjoj četvrtini uz raspoređenu minutažu trenera Ivanovića, crveno-beli su stigli do zaslužene pobede.

FMP: Bič 11, Pavićević 6, Stepanović 2, Šaranović 8, Matović 5, Izundu 6 (4sk), Vuković, Janković 6, Dženkins 7, Vujičić 3, Manjlović 8 (5sk), Valinskas 22

Crvena zvezda Meridianbet: Holand 10, Vildoza 2, Lazarević 14 (4sk), Kampaco 8, Mitrović 8, Dobrić 15, Raduljica, Ivanović 2, Ilić 16, Nedović 10, Petrušev 9, Bentil 5

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: – Mladi momci iz ekipe FMP su jako talentovani, čestitam im na ambiciji i želji sa kojom su igrali, to svaka ekipa mora da ima, to će nama trebati u narednim utakmicama koje nam slede. Ali čestitam im na tom žaru i na toj ambiciji sa kojom igraju utakmice. Svi igrači sa naše strane pokušali da daju svoj maksimum nije lako, pokušao sam da dam svim igračima da malo odmore, i igraju zavisno od njihovog stanja.

O Kampacu: – Imamo još mesec dana da Kampaco udje u formu, igra jednu nedeljno, momci imaju svoj ritam, moraćemo da radimo što bolje da uđe u ritam. I zapravo, nije mesec već dve nedelje do potpunog povratka Kampaca – rekao je trener Ivanović na konferenciji za medije i dodao da Dalibor Ilić koristi svaku šansu koja mu se ukaže i da će dobivati sve veću i veću šansu u nastavku sezone.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet u ponedeljak u jutarnjim časovima putuje u Italiju na utakmice duplog kola sa Virtusom i Armanijem.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama