Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Ludogorec 2:3 (0:3)

Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli prvi poraz na pripremama u Antaliji od ekipe Ludogoreca, a rezultat je bio 2:3. Pogotke za naš tim postigli su Mirko Ivanić i novajlija Aleks Vigo.

 

Crvena zvezda – Ludogorec 2:3 (0:3)
 
Stadion: “SC Kalista”.
 
Strelci: Ivanić u 75. i Vigo u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Tijago u 9. i 36. i Tekpeti u 34. minutu za Ludogorec.
 
Crvena zvezda: Borjan, L. Nikolić (od 46. Vigo), Eraković, Milunović (od 62. Pankov), Azarov, Mijailović (od 72. Srnić), Kanga (od 62. Kangva), Ivanić (od 82. V. Nikolić), Bukari, Mitrović (od 62. Ibrahim), Pešić (od 72. Prucev). 
 
Ludogorec: Pad, Verdon, Almeida, Nedialkov, Vitri, Pjotrovski, Naresi, Jankov, Tijago, Despodov, Tekpeti. 
 
Igrali su još: Sluga, Terziev, Plastun, Ruso, Groper, Šo, Nonato, Tisera, Delev, Žoržinjo. 
 
Nije meč počeo za Zvezdu onako kako smo zamislili, jer je Tijago u devetom minutu bio spretan u šesnaestercu našeg tima i pogodio iz okreta, dok je u prethodnoj šansi pogodio stativu. Pretila je Zvezda na drugoj strani u želji da dođe do izjednačenja. Udarac Bukarija iz 19. minuta najavio je fantastičnu priliku koja je usledila pet minuta docnije, kada je Mijailović centrirao sa desnog boka, a Mitrović pogodio u Pada, da bi se lopta odbila u prečku. 
 
Uprkos tome što je Zvezda preuzela inicijativu nakon primljenog gola, ponovo je ekipa Ludogoreca stigla do pogotka, a precizan je bio Tekpeti udarcem iskosa sa leve strane. Kao da je to dodatno poremetilo fudbalere našeg tima, pa je tako ponovo Tijago u 36. minutu matirao Borjana iz sjajne kontre koju je bugarski šampion izveo. Nekoliko minuta kasnije je i Jankov pogodio prečku, posle čega se otišlo na odmor.
 
Milojević je na teren na startu drugog poluvremena poslao Viga koji je time upisao debi u crveno-belom dresu. Pokušavala je Zvezda preko isturenog Pešića, ali se naš napadač dva puta našao u ofsajdu, premda bi u suprotnom bio u fantastičnoj prilici. 
 
Fudbaleri Ludogoreca su pokušavali da iskoriste i najmanji pad koncentracije prvotimaca Crvene zvezde, ali takvu situaciju Tisera nije uspeo da pretvori u gol zahvaljujući našem kapitenu Borjanu koji je izašao uspešniji iz situacije “jedan na jedan”. Zapretila je Zvezda u 66. minutu u dva navrata. Prvo je Kangva gađao snažno sa distance, a lopta je na putu do gola zakačila defanzivca Ludogoreca, da bi potom i Pankov nakon kornera šutirao pored stative.
 
Zaslužila je Zvezda gol i on je stigao u 75. minutu kada je Mirko Ivanić prihvatio poslatu loptu od strane Bukarija, zakoračio u šesnaesterac i precizno pogodio. Do kraja meča videli smo i debitantski pogodak Aleksa Viga, kome je za to trebalo nešto manje od 45 minuta. Sjajnu loptu je za argentinskog desnog beka poslao Veljko Nikolić, a ovaj nanizao dva protivnička igrača i preciznim udarcem postavio konačan rezultat.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama