Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Važna pobeda, stotka i prvo mesto na tabeli

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene Zvezde Meridianbet savladali su Cedevita Olimpiju na svom parketu u okviru 16. kola ABA lige rezultatom 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23).

Pred više od 6000 gledalaca, najefikasniji u redovima Zvezde je bio Kampaco sa 19 poena uz 5 asistencija, dok su ga pratili Dobrić sa 18 i Vildoza sa 15 ubačenih poena (uz 6 asistencija). Dvocifren je bio Petrušev koji je dodao 13 poena.

Crveno-beli su nešto slabije otvorili utakmicu, te su gostima dozvoljavali previše otvorenih šuteva, što je rezultiralo da Cedevita Olimpija postigne čak pet trojki u prvih pet minuta utakmice (11:15). Zvezda je u nastavku zaigrala dosta bolje, te preko Nedovića i Kampaca donela prednost na svoju stranu (24:20), dok je deonica završena izuzetno efikasna 26:23.

Gosti iz Ljubljane su bolje otvorili drugu četvrtinu, te su ponovo poveli 33:37. Crvena zvezda je u ovim trenucima delovala pomalo izgubljeno na oba kraja terena. Krizu pre svega u napadu naše ekipe su prekinuli Kampaco i Lazarević koji su vezali 11 poena, pa je tako prednost bila ponovo na našoj strani (44:39). Do poluvremena se igralo koš za koš, a ostaće upamćen neverovatan pogodak Luke Vildoze sa preko pola terena uz zvuk sirene za kraj poluvremena 55:49.

U ovom delu meča su najefikasniji bili Kampaco sa 14 i Vildoza sa 11 postignutih poena.

U nastavku meča crveno-beli su dosta bolje zaigrali, te su vrli brzo stigli do dvocifrene prednosti (64:52). U ovom delu utakmice su se razigrali Dobrić i Petrušev koji su bili glavni motor Zvezde u napadu, a razlika je vrlo brzo porasla na 17 poena (76:59). Gosti su do kraja deonice uspeli da smanje zaostatak 84:72.

Gosti su u poslednjoj deonici trojkama krenuli da tope prednost Zvezde, te na na pet minuta do kraja meča razlika bila samo četiri poena u korist naše ekipe (93:89). Crveno-beli su iskontrolisali završetak utakmice, te nisu dozvolili Cedevita Olimpije da dođe do potpunog preokreta. Utakmica je završena rezultatom 100:95 nakon ubačene trojke Dobrića za 100:91 meč je praktično bio rešen..

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Dobrić, Ivanović, Nedović, Kuzmić, Petrušev, Bentil;

Cedevita Olimpija: Ferel 24…

Našu ekipu u petak očekuje večiti derbi u Evroligi gde će crveno-beli ugostiti Partizan. Regionalna liga se nastavlja 29. januara utakmicom protiv FMP-a u Železniku, a onda sledi i duplo kolo Evrolige i dva gostovanja u Bolonji i MIlanu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama