Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Duplo zlo za Zvezdu u bezdanu Kaunasa

Posle 20. kola Evrolige Crvena zvezda ostala je na deset trijumfa, pošto je poražena u Litvaniji.  Ekipa iz Kaunasa je imala kontrolu na startu, da bi naši igrači preokrenuli  u trećoj četvrtini, ali i pored +7 u tvrdom meču na pet minuta pre kraja, zeleni su došli do pobede 71-66.

Dve ekipe su ušle na teren pokazujući karakteristično tvrdo lice, sa akcentom na kvalitetnoj odbrani, ali je Žalgiris, uz napor Brazdeikisa i grešku naših igrača na izvođenju lopte, koju su iskoristili krenuo sa 4-0. Kuzmić je nedugo zatim izjednačio, da bi usledila mala serija 5-0 za domaćina preko Dimše i Šmitsa (9-4) za +5. Činilo se da Zvezda gubi oslonac pod nogama, daveći se u svojim greškama dozvoljavajući domaćima da povećaju razliku na 9 poena (18-9) pogocima Lekavičijusa i Šmitsa. Četvrtina je završena pogotkom Nedovića šutem preko ruke za 20-14.

Početkom drugog perioda Polonara se pretvorio u apsolutnog protagonistu. Sa samo 4 minuta učešća, nesuđeni Zvezdin Italijan je stigao do 8 poena – i to u nizu – uz 1/1 za dva poena i 2/2 u šutu za tri, predvodivši svoju tim do +12 (30-18) . Crvena zvezda je držala glavu iznad vode zahvaljujući ofanzivnim skokovima, a Bentil i Holand su prepolovili zaostatak. Petrušev je još više približio naš tim, ali je Žalgiris zadržao kontrolu i poenima Lekavičijusa rezulatom 38-30 otišao u svlačionicu.

Bentil i Nedović su otvorili drugo poluvreme i pokazali Zvezdine impulse oporavka. Trojke Vildose i Nedovića između Hejsovih poena otopile su prenost domaćina na 42-41 . No,  dah koji su Lekavičijus i Brazdeikis dali svom timu, vratio je litvanskoj ekipi +5 (50-45). Uz pomoć Petruševa, Zvezda je stigla do preokreta (50-51) u četvrtini u kojoj je Dobrić stavio tačku kada je njegov pokušaj iz desnog ćoška bio brži od zvuka sirene za prednost Zvezde 50-56.

U poslednjem periodu crveno-beli su sve do sredine kvartala držali kontrolu nad mečom, a košem Vildose bilo je +7 (57-64). Ali od tog momenta krenuo je pad u igri našeg tima. Rešenja u napadu se nisu nazirala. Žalgirisov odgovor je bio ubojit i serijom od 13-0 nakon zaostatka došli su do prednosti koja je donela pobedu.

Da stvar bude još teža od naivno izgubljene utakmice, ekipa Žalgirisa je uspela da prevaziđe beogradski minus kada je naš klub slavio sa +4 (77-73) i sada imaju bolji međusobni skor i dve pobede viška u daljem toku nadmetanja za mesto u prvih osam.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama