Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Дупло зло за Звезду у бездану Каунаса

После 20. кола Евролиге Црвена звезда остала је на десет тријумфа, пошто је поражена у Литванији.  Екипа из Каунаса је имала контролу на старту, да би наши играчи преокренули  у трећој четвртини, али и поред +7 у тврдом мечу на пет минута пре краја, зелени су дошли до победе 71-66.

Две екипе су ушле на терен показујући карактеристично тврдо лице, са акцентом на квалитетној одбрани, али је Жалгирис, уз напор Браздеикиса и грешку наших играча на извођењу лопте, коју су искористили кренуо са 4-0. Кузмић је недуго затим изједначио, да би уследила мала серија 5-0 за домаћина преко Димше и Шмитса (9-4) за +5. Чинило се да Звезда губи ослонац под ногама, давећи се у својим грешкама дозвољавајући домаћима да повећају разлику на 9 поена (18-9) погоцима Лекавичијуса и Шмитса. Четвртина је завршена поготком Недовића шутем преко руке за 20-14.

Почетком другог периода Полонара се претворио у апсолутног протагонисту. Са само 4 минута учешћа, несуђени Звездин Италијан је стигао до 8 поена – и то у низу – уз 1/1 за два поена и 2/2 у шуту за три, предводивши своју тим до +12 (30-18) . Црвена звезда је држала главу изнад воде захваљујући офанзивним скоковима, а Бентил и Холанд су преполовили заостатак. Петрушев је још више приближио наш тим, али је Жалгирис задржао контролу и поенима Лекавичијуса резулатом 38-30 отишао у свлачионицу.

Бентил и Недовић су отворили друго полувреме и показали Звездине импулсе опоравка. Тројке Вилдосе и Недовића између Хејсових поена отопиле су преност домаћина на 42-41 . Но,  дах који су Лекавичијус и Браздеикис дали свом тиму, вратио је литванској екипи +5 (50-45). Уз помоћ Петрушева, Звезда је стигла до преокрета (50-51) у четвртини у којој је Добрић ставио тачку када је његов покушај из десног ћошка био бржи од звука сирене за предност Звезде 50-56.

У последњем периоду црвено-бели су све до средине квартала држали контролу над мечом, а кошем Вилдосе било је +7 (57-64). Али од тог момента кренуо је пад у игри нашег тима. Решења у нападу се нису назирала. Жалгирисов одговор је био убојит и серијом од 13-0 након заостатка дошли су до предности која је донела победу.

Да ствар буде још тежа од наивно изгубљене утакмице, екипа Жалгириса је успела да превазиђе београдски минус када је наш клуб славио са +4 (77-73) и сада имају бољи међусобни скор и две победе вишка у даљем току надметања за место у првих осам.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама