Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Навијачи и кошаркаши у огледалу

Црвена звезда је под вођством Душка Ивановића подигла брзину, па навијачи нашег клуба имају разлога да уживају. У недавном убедљивом тријумфу против Монака, кошаркаши нашег тима пружили су врхунску партију што је резултовало сувереном победом, а близу тога да надмаше себе били су и људи са трибина.

Конкретно, мерење децибела у Хали Пионир показало је „102“! Страшно велики бројеви ако узмемо у обзир да звук од 85 децибела током дужег периода може чак изазвати проблеме са слухом.

Присталице црвено-белих одувек су били међу најактивнијим навијачима европских дворана и стадиона, “загрејавајући” своје љубимце и изазивајући језу код противника. Међутим, истовремено су заглушујућа бука, кошаркашка интелигенција и лојалност публике свом тиму изазивали респект код противника који се нађу на другој страни.

У јуну месецу 2017. године, анкете Евролиге показале су да је 55% играча за најтеже гостовање одабрало меч у Београду против Црвене звезде, док се на другој позицији најнепожељнијег домаћина нашао московски ЦСКА са 33% гласова.

У октобру исте године капитени 16 екипа одговарали су на питање које је најатрактивније гостовање, а четвртина капитена је рекло да је то гостовање Звезди у Београду, па је тако наш клуб опет био лидер, оставивши овог пута Армани из Милана на другом месту.

Ништа неочекивани резултати, ако узмемо у обзир да је у тој години постављен нови рекорд Евролиге у измереним децибелима. Играло се друго коло Евролиге када су победу црвено белих против Барселоне (90-82) навијачи прославили са 110 децибела.

Познато је да је атмосфера у Београду одувек била мамац за нове игрече, а имун није остао ни Факундо Кампацо који је по потпису казао – “Јако ми је драго што сам овде, нисам се двоумио када сам добио понуду Црвене звезде. Почео сам да претражујем снимке утакмица, навијача, како Лука игра, како игра екипа. Једва чекам да заиграм”.

Нема играча који се у експресној брзини није саживео са Црвеном звездом и навијачима. Лука Вилдоса недавно је запазио да никад није доживео овакву подршку говорећи – “Нисам никада осетио овакву повезаност са навијачима, али наравно, давао сам 100 одсто на терену, видели су то и срећан сам што сам овде. Никада нисам имао овакву подршку”.

Синергија навијача и кошаркаша нашег тима и ове сезоне функционише без премца. А кад излив адреналина и емоција достигне кулминацију све је у домену навијачког стиха на целом свету само Црвена звезда, што са трибина, што од играча, недозвољавајући да понесени емоцијама крену ка другом смеру.

Скочи на траку са алаткама