Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Кампацо дириговао, Митровић и Добрић погађали, лака победа у Морачи

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су Будућност на гостовању резултатом 76:56 у дербију 15. кола АБА лиге.

АБА лига, 15. коло
Будућност – Црвена звезда 56:76
(12:19, 13:18, 18:16, 13:23)
Хала: Морача (Подгорица)
Судије: Дамир Јавор, Сашо Петек, Томислав Стапић

Црвено-бели су у препуној Морачи доминирали од самог старта и тако уписали пету узастопну победу у дуелима са екипом из Подгорице, од чега другу у СЦ Морача.

Црвену звезду је до тријумфа предводио Лука Митровић који је блистао у првих 20 минута и меч завршио са 21 поеном без промашаја из игре, Огњен Добрић је додао 18 поена, али је играч утакмице био бриљантни Факундо Кампацо који је за 26 минута на паркету убацио 14 поена, имао 12 асистенција и ичак осам украдених лопти! Девет пута је фаилиран за велики индекс 34.

Код Будућности је најбољи био Ерик Грин са 14 поена, а амерички кошаркаш је био једини двоцифрен у офанзивно најслабијој утакмици те екипе ове сезоне.

Практично од самог старта и резултата 4-7, тандем Кампацо – Митровић је покренуо екипу која није испуштала велику предност, ни на полувремену и током треће и последње четвртине.

Уз разиграни тандем, коме су се прикључили Добрић и повремено Вилдоза, црвено-бели су одиграли врло чврсто у одбрани и на крају примили само 25 поена у првом полувремену!

Црвено-бели су током треће деонице стигла до до тада максималних +18, домаћин је, испоставило се на крају пришао на 10 поена заостатка, а Црвена звезда Меридианбет стигла до рутинске победе која није имала епитет дербија.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: “Веома сам задовољан победом, као и тиме како смо играли, као и пријемом, дивном публиком. Све је некако вечерас испало за нас добро. Од почетка смо знали шта хоћемо у нашој игри и у одбрани и у нападу. А морам кажем то први пут ове сезоне да смо играли без три-четири играча који нису имали довољну концентрацију и агресивност да играју у дресу Црвене звезде”, рекао је Ивановић у хали “Морача”.

Црвена звезда Меридианбет је сада прва на табели АБА лиге са 13 победа и једним поразом пред наредно коло и дуел са Цедевита Олимпијом у Београду.

Екипа се у Београд враћа у понедељак у јутарњим часовима.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама