Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Лехија 3:1 (1:1)

Црвена звезда је тријумфовала на првој припремној утакмици у Анталији резултатом 3:1. Мрежу ривала је у првом полувремену начео Осман Букари после центаршута Иракли Азарова, да би аутогол Пјетрзака након комбинације Милана Родића и Николе Митуљикића повећао предност, а тачку на меч ставио је Кингс Кангва после додавања Александра Катаија.  

 

Црвена звезда – Лехија 3:1 (1:1)

Стадион: “СЦ Калиста”, Анталија, Турска.

Стрелци: Букари у 14, Пјетрзак (аутогол) у 71. и Кангва у 78. минуту за Црвену звезду, а Гајос у 39. минуту за Лехију.

Жути картони: Драговић, Пруцев (Црвена звезда), Гајос (Лехија).

Црвена звезда: Борјан (од 46. Васиљевић), Л. Николић (од 46. Гобељић), Лековић (од 46. Панков), Драговић (од 46. Ераковић), Азаров (од 46. Родић), В. Николић (од 46. Мијаиловић, од 74. Срнић), Канга (од 46. Крстичић), Иванић (од 46. Кангва), Букари (од 46. Митуљикић, од 85. Мотика), Митровић (од 46. Пруцев), Ибрахим (од 46. Катаи).

Лехија: Куцијак, Налепа, Тоберс, Малоча,Конрадо, Пјетрзак, Бартковски, Кубицки, Гајос, Зволински, Сезониенко.

Играли су још: Бухалик, Кастегрен, Бјегански, Дијабате, Брзек.

У средишту пакленог ритма какав фудбалери Црвене звезде имају на припремама у Анталији, где се тренира два пута дневно, наше првотимце дочекала је и прва пријатељска утакмица.

Уводних 10 минута обележио је вихорни Лазар Николић који је констатно деловао на половини ривала и покушавао да центаршутевима нађе исутреног Ибрахима, те показао да ће добрано појачати конкуренцију крај десне аут линије. Конкретније је Звезда напала у 14. минуту када је Канга ударцем са дистанце прописно намучио Куцијака, а управо из тог напада смо стигли до гола. Лопта се одбила до брзоногог Азарова на левом боку који је оштро центрирао, Малоча главом само уштоповао лопту за Османа Букарија, а он немаркиран из волеја погодио од стативе.

Интервенција Лековића из 18. минута, практично је креирала шансу после које је Николић гађао са ивице казненог простора, а Куцијак парадом успео да интервенише. Као да је успавала наш тим чињеница да смо апсолутно доминирали од старта, те да се константно играло пред голом ривала, што су фудбалери Лехије умало искористили у 20. минуту када је Гајос погодио стативу.

Претили су ударцима са дистанце Канга и изузетно расположени Букари, али је лопта у оба наврата завршила преко пречке. Умало Митровић да у 30. минуту постигне гол за ТВ шпице. Истрчао је у свом стилу по левој аут линији, издриблао чуваре и покушао да надмудри Куцијака и погоди даљи угао, уједно је и Букари пратио акцију и могао главом да пошаље лопту у мрежу, али су га милиметри делили од тога.

Ипак, Лехија је изједначила у 39. минуту када је лопта после прекида стигла до Кубицког, а он са ивице казненог простора снажно шутирао. Лопта је на путу до гола закачила Вељка Николића, те је капитен Борјан остао укопан. Пред сам крај полувремена, после сјајно освојене лопте Николића, који је на данашњем мечу играо на позицији дефанзивног везног фудбалера, мало је фалило да трк Букарија који је уследио награди Митровић голом, али је ударац младог репрезентације Србије успео да заустави Куцијак.

Умало да комбинација Пруцева и Митуљикића доведе до новог вођства, на старту другог полувремена, али су у последњем тренутку дефанзивци Лехије интервенисали испред Звездиног близанца. Поново је Митуљикић био у центру пажње, а играо се 53. минут када је, из корнера, центрирао за Катаија који је носио капитенску траку у наставку игре, а он “штиклом” покушао да надмудри Куцијака, али је поново голман Лехије био на висини задатка.  

Мирније је било у другом полувремену, али је Звезда дошла до заслужене предности у 71. минуту. Родић је упутио оштар пас у петерац, лопту је качио Митуљикић, али је она од Пјетрзака отишла иза леђа Бухалика. Могао је и Пруцев пет минута касније да искористи брзину, али је његов ударац погодио Малочу на путу до гола, те је лопта отишла у корнер.

Нису стајали фудбалери нашег тима, упркос томе што су имали вођство, те је у 78. минуту виђен нови погодак. Одлично је Катаи упослио Кингса Кангву који је искоса са десне стране снажно погодио даљи угао и показао да ни умор, ни два тренинга дневно, ништа не могу црвено-белима.  Као да се Звезда све више разигравала како је утакмица одмицала, па је и Катаи у 81. минуту могао да дође до гола, али је лопта преварила Магика и побегла му, што није чест случај.

Ипак, црвено-бели су утакмицу привели крају, остварили победу и показали да сјајно раде у Анталији.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама