Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Šest igrača i 30 minuta košarke nedovoljno da se sruši Real

Izgubivši meč 18. kola Evrolige, Crvena zvezda vezala je i treći uzastopni poraz na domaćem terenu, pošto je u Beogradu ubedljivo slavio Real Madrid (59-79).

Bili su crveno-beli konkurentni u tri četvrtine pre nego što su se prepustili nadmoći Real Madrida. Blankosi su u četvrtoj deonici bili ubedljivi sa 8-22 i odneli upečatljivu pobedu u meču čiji konačni rezultat ne odražava tri četvrtine koje su bile izjednačene.

Real Madrid je pronašao ritam ofanzivno kroz svoju odbranu u prvom kvartalu posebno vodeći računa o Petruševu, prošlonedeljnom MVP-ju, uz to šutirajući 8/10 za 2 poena u tom periodu. Gosti su imali Edija Tavaresa (7 poena i 3 skoka) kao referentnu tačku za  prednost 16-25. Naš tim se oslanjao na šuteve Nemanje Nedovića (8 poena, 2/2 trojke) čiji je ulazak uneo novi ritam. No, Serhio Rodrigez je prvi put povećao vođstvo na dvocifrenu prednost, trojkom za 17-28, dok je Džanan Musa pogodio za +14 Madriđana (17-31). 

Nemanja Nedović je sa još dva preziczna šuta van linije 6.75 otopio prednost Reala. Ozbiljno je prilazila Zvezda u drugoj četvrtini, ali su izabranici Čusa Matea izdržali pritisak i otišli ​​u svlačionicu sa prednošću od 34-38.

Treća četvrtina je počela serijom od 8-0 za našu ekipu (42-38, 23. minut). Korneli je prekinuo taj niz trojkom, a onda je uz pridodate napore Muse i nezaustavljivog Tavaresa, njegov tim opet preuzeo vođstvo. Crvena zvezda je nastavila sa upornošću i pred odlučujuću četvrtinu zaostajala je šest poena (51-57).

Međutim, posle postignutog 51. poena usledilo je pomračenje u napadu crveno-belih. Minuti su prolazili, a Zvezda nije uspevala da uradi bilo šta. Imali su svega 2 poena za 7 minuta igrači Duška Ivanovića, kada su uspeli da postignu pogodak samo u kontranapadu 1 na 0. U tom periodu gosti nisu napravili nijednu ličnu grešku. Prazan hod naše ekipe koristi je Real i slavio ubedljivo.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Tavares koji je stigao do dabl-dabl učinka sa 17 poena, 12 skoka, četiri blokade i tri asistencije. Najefikasniji je bio Musa sa 19 poena. Tihi heroj gostiju bio je Serhio Rodrigez, upisavši 7 asistencija, tri skoka, postigavši uz to pet poena.

U našem timu se šest igrača upisalo u strelce, pri čemu je jedini koš Lazarevića bio u poslednjoj četvrtini u pomenutoj kontri. Nemanja Nedović nakupio je 18 poena, Petrušev 17, Ognjen Dobrić 11, Kuzmić 6, a Stefan Marković pet poena.

Za dva dana Crvena zvezda dočekuje ekipu Monaka kada će pokušati da prekine niz poraza na svom terenu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Skoči na traku sa alatkama