Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Шест играча и 30 минута кошарке недовољно да се сруши Реал

Изгубивши меч 18. кола Евролиге, Црвена звезда везала је и трећи узастопни пораз на домаћем терену, пошто је у Београду убедљиво славио Реал Мадрид (59-79).

Били су црвено-бели конкурентни у три четвртине пре него што су се препустили надмоћи Реал Мадрида. Бланкоси су у четвртој деоници били убедљиви са 8-22 и однели упечатљиву победу у мечу чији коначни резултат не одражава три четвртине које су биле изједначене.

Реал Мадрид је пронашао ритам офанзивно кроз своју одбрану у првом кварталу посебно водећи рачуна о Петрушеву, прошлонедељном МВП-ју, уз то шутирајући 8/10 за 2 поена у том периоду. Гости су имали Едија Тавареса (7 поена и 3 скока) као референтну тачку за  предност 16-25. Наш тим се ослањао на шутеве Немање Недовића (8 поена, 2/2 тројке) чији је улазак унео нови ритам. Но, Серхио Родригез је први пут повећао вођство на двоцифрену предност, тројком за 17-28, док је Џанан Муса погодио за +14 Мадриђана (17-31). 

Немања Недовић је са још два презицзна шута ван линије 6.75 отопио предност Реала. Озбиљно је прилазила Звезда у другој четвртини, али су изабраници Чуса Матеа издржали притисак и отишли ​​у свлачионицу са предношћу од 34-38.

Трећа четвртина је почела серијом од 8-0 за нашу екипу (42-38, 23. минут). Корнели је прекинуо тај низ тројком, а онда је уз придодате напоре Мусе и незаустављивог Тавареса, његов тим опет преузео вођство. Црвена звезда је наставила са упорношћу и пред одлучујућу четвртину заостајала је шест поена (51-57).

Међутим, после постигнутог 51. поена уследило је помрачење у нападу црвено-белих. Минути су пролазили, а Звезда није успевала да уради било шта. Имали су свега 2 поена за 7 минута играчи Душка Ивановића, када су успели да постигну погодак само у контранападу 1 на 0. У том периоду гости нису направили ниједну личну грешку. Празан ход наше екипе користи је Реал и славио убедљиво.

Најбољи у победничком тиму био је Таварес који је стигао до дабл-дабл учинка са 17 поена, 12 скока, четири блокаде и три асистенције. Најефикаснији је био Муса са 19 поена. Тихи херој гостију био је Серхио Родригез, уписавши 7 асистенција, три скока, постигавши уз то пет поена.

У нашем тиму се шест играча уписало у стрелце, при чему је једини кош Лазаревића био у последњој четвртини у поменутој контри. Немања Недовић накупио је 18 поена, Петрушев 17, Огњен Добрић 11, Кузмић 6, а Стефан Марковић пет поена.

За два дана Црвена звезда дочекује екипу Монака када ће покушати да прекине низ пораза на свом терену.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама