Фудбал Фудбал/Вести

Питер Олањинка у Звезди!

Црвена звезда са радошћу објављује вест да је нападач Питер Олањинка потписао предуговор са нашим клубом и да ће нам се званично прикључити 1. јула 2023. године као слободан играч. Он је са нашим клубом потписао уговор до лета 2026. године уз могућност продужетка сарадње на још једну годину.

 

Олањинка је рођен 18. новембра 1995. године у Ибадану (Нигерија), а пажњу на себе скренуо је у дресу прашке Славије чији је дрес задужио на лето 2018. године у трансферу вредном 3,2 милиона евра, а тренутна процењена вредност му је 6 милиона евра. За Славију је на 169 утакмица постигао 43 гола, и био један од најважнијих протагониста успеха чешког великана, с обзиром на то да је освојио три титуле првака и два купа.

Посебно запажен је био у међународним утакмицама где се издвојио као један од најбољих фудбалера Славије, а у актуелној сезони је остварио следећу статистику: Фортуна лига (10 утакмица, 5 голова и 2 асистенције), МОЛ Куп (2 утакмице и 2 гола), квалификације за Лигу шампиона (5 утакмица, 2 гола и 1 асистенција) и Лига конференција (6 утакмица, 2 гола и 1 асистенција), што значи да је на 23 меча постигао 11 голова уз 4 асистенције. Олањинка је стигао да убележи и четири наступа за А репрезентацију Нигерије. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама