Košarka Košarka/Najava utakmica CZBG

Španski rebus pred Zvezdom

Kako u minulim, tako i u predstojećim danima pred Crvenom zvezdom naći će se španski rebus. Najpre je u poslednjem meču kalendarske 2022. godine naš tim imao isrpljujući susret sa Barselonom, gde je desetkovana povredom Vildose uspeo da se nosi sa jakim rivalom, ali je sudijski previd omogućio španskim timu da trojkom u poslednjim sekundama obezbedi produžetak gde je odneo pobedu.

Žalio se klub Evroligi sa radikalnim idejama – ponavljanje meča ili prekrajanje rezultata, međutim sem priznanja da je na susretu došlo do povrede pravila – ništa.

Drugi čin zvezdaško-španske drame protekao je u znaku drakonske kazne koju je Košarkaška komisija za finansije Evrolige izrekla, a prema kojom crveno-beli nemaju pravo da registruju nove igrače do 28. februara, pa se debi Fakunda Kampaca ne može očekivati pre 2. marta i meča u Minhenu. Radi se naravno o nezavisnom regulatornom telu, ali se na društvenim mrežama može čuti glas kredibilnih ljudi o tome kako Bodigora trpi veliki pritisak o sankcionisanju Crvene zvezde.

Rukovodstvo kluba zatražilo je suspenziju odluke koja još podrazumeva i kaznu i iznosu od 25.000 evra. Međutim problem za Zvezdu može biti što je Komisija za kontrolu upravljanja, nezavisna komisija koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima, slučaj otvorila 1. decembra delegiravši ga Finanskijskoj komisiji, a da je Kampaco parafirao ugovor sa klubom 19. decembra.

Pred Zvezdom je i novi čin sa Špancima, ovoga puta na parketu pošto ekipa Duška Ivanovića gostuje Valensiji u petak, u okviru 17. kola Evrolige. Španski klub zadovoljstvo igranja u najelitnijem evropskom takmičenju platio je kupljenom vajld-kartom.

Ekipu sa klupe predvodi Aleks Mumbru , svetski šampion i osvajač olimpijske srebrne medalje sa “furijom”. Napustio je košarku 2018. godine i odmah preuzeo ulogu glavnog trenera u svom voljenom Bilbau sa kojim je napravio i sjajnu igračku karijeru. Za četiri godine koliko je sedeo na klupi Baskijaca, unapredio je Bilbao u Ligu Endesa, a zatim ih odveo do Kupa kralja i učešća u košarkaškoj Ligi šampiona.

Valensija je uoči ove sezone potpisala Krisa Džonsa, Džejmsa Veba, Džona Radebua, Kajla Aleksandera i Džordana Harpera. Kris Džons će se protiv naše ekipe vratiti posle povrede kolena. Amerikanac u proseku beleži 14,4 poena uz 5,1 asistenciju i 2,8 skoka.

Posle Valensije, naredni evroligaški rival biće Real Madrid, sasvim sigurno u užarenom Pioniru.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama