Кошарка Кошарка/Најава утакмица ЦЗБГ

Шпански ребус пред Звездом

Како у минулим, тако и у предстојећим данима пред Црвеном звездом наћи ће се шпански ребус. Најпре је у последњем мечу календарске 2022. године наш тим имао исрпљујући сусрет са Барселоном, где је десеткована повредом Вилдосе успео да се носи са јаким ривалом, али је судијски превид омогућио шпанским тиму да тројком у последњим секундама обезбеди продужетак где је однео победу.

Жалио се клуб Евролиги са радикалним идејама – понављање меча или прекрајање резултата, међутим сем признања да је на сусрету дошло до повреде правила – ништа.

Други чин звездашко-шпанске драме протекао је у знаку драконске казне коју је Кошаркашка комисија за финансије Евролиге изрекла, а према којом црвено-бели немају право да региструју нове играче до 28. фебруара, па се деби Факунда Кампаца не може очекивати пре 2. марта и меча у Минхену. Ради се наравно о независном регулаторном телу, али се на друштвеним мрежама може чути глас кредибилних људи о томе како Бодигора трпи велики притисак о санкционисању Црвене звезде.

Руководство клуба затражило је суспензију одлуке која још подразумева и казну и износу од 25.000 евра. Међутим проблем за Звезду може бити што је Комисија за контролу управљања, независна комисија која разматра финансијски учинак клубова и њихову усклађеност са релевантним прописима, случај отворила 1. децембра делегиравши га Финанскијској комисији, а да је Кампацо парафирао уговор са клубом 19. децембра.

Пред Звездом је и нови чин са Шпанцима, овога пута на паркету пошто екипа Душка Ивановића гостује Валенсији у петак, у оквиру 17. кола Евролиге. Шпански клуб задовољство играња у најелитнијем европском такмичењу платио је купљеном вајлд-картом.

Екипу са клупе предводи Алекс Мумбру , светски шампион и освајач олимпијске сребрне медаље са “фуријом”. Напустио је кошарку 2018. године и одмах преузео улогу главног тренера у свом вољеном Билбау са којим је направио и сјајну играчку каријеру. За четири године колико је седео на клупи Баскијаца, унапредио је Билбао у Лигу Ендеса, а затим их одвео до Купа краља и учешћа у кошаркашкој Лиги шампиона.

Валенсија је уочи ове сезоне потписала Криса Џонса, Џејмса Веба, Џона Радебуа, Кајла Александера и Џордана Харпера. Крис Џонс ће се против наше екипе вратити после повреде колена. Американац у просеку бележи 14,4 поена уз 5,1 асистенцију и 2,8 скока.

После Валенсије, наредни евролигашки ривал биће Реал Мадрид, сасвим сигурно у ужареном Пиониру.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама