Košarka Košarka/Najava utakmica CZBG

Zvezdina intencija za kraj kalendarske godine u velikom stilu – srušiti Barselonu!

U poslednjem meču kalendarske 2022. godine. Crvena zvezda u Beogradu dočekuje Barselonu u 16. kolu Evrolige sa željom da se predpraznična euforija okiti velikim trijumfom.

Foto: KK Crvena zvezda

Euforija među navijačima Crvene zvezde ne jenjava od sredine novembra kada je otpočeo veliki niz crveno-belih predvođeni Duškom Ivanovićem. Raspoloženje nije pokvario ni poraz od Armanija na domaćem parketu, a posle podviga u Pireju neskromna su očekivanja iz dolazećeg sudara sa Barselonom, pošto se svi nadaju novom skalpu.

Prepuna dvorana Aleksandar Nikolić stajaće iza košarkaša Crvene zvezde koji će imati zadatak da prekinu negativan niz u odmeravanjima dva kluba u kojima klub iz Španije ima sedam uzastopnih pobeda i predvodi u ukupnom skoru 10-2. Nimalo lak zadatak imajući u vidu kvalitet rivala. Iz tih razloga meč će biti prava poslastica za navijače pri kraju godine.

Barselona je napravila ogroman finansijski potres , pošto je sportsko društvo iz španske pokrajine u gubitku 115 miliona evra poslednje četiri godine. Samo prošlogodišnja suma bila je 30 miliona za “blaugranu” koja insistira na istoj politici, potpisujući šest novih igrača, među kojima su Jan Veseli, Tomaš Satoranski i Nikola Kalinić, sve u cilju osvajanja prve Evrolige u istoriji klub posle 2010. godine.

Barsa se plasirala na poslednja dva Fajnl fora, ali nije uspela da završi posao nakon što su se prepreke Anadolu Efes u finalu u Kelnu i Real Madrid u polufinalu u našem glavnom gradu pokazale nepremostivim. Ove sezone Jasikevičijus želi da kruniše velike ambicije titulom u svom Kaunasu.

Iako će za navijače meč biti poslastica, pred igračima našeg tima je veliki posao. Barselona je osvežila svoju veliku rotaciju dodatnim atletizmom, čvrstinom i veličinom i jedan je od najtvrđih protivnika. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa sa skorom 10-5 nalazi se na četvrtoj poziciji, ali sa istim skorom kao i Fenerbahče, predvodnik trenutnog tabelarnog poretka,

Ekipa Barselone druga je najbolja odbrana u takmičenju statistički posmatrano, a lider u branjenju šuta za dva i tri poena. Takođe su ekipa koja najmanje dopušta asistirane poene što govori da su verovatno i tvrđa ekipa od Armanija koji ima u zbiru manji broj primljenih koševa.

Sa druge strane, nemilosrdni su u šuti za tri jer pogađaju svoje šuteve sa gotovo 40% uspešnosti sa čim je teško nositi se. Naš tim je po branjenju linije 6,75 na drugoj poziciji i biće zanimljivo videti kako će se gostujući tim osećati na parketu. U meču u Pireju, naša ekipa imala je dosta problema jer je ostavila protivniku veliki broj otvorenih šuteva za tri, što je sigurno alarmiralo Ivanovića.

U narednim danima trebalo bi da vidimo rasplet po pitanju Fakunda Kampaca i njegovog prava nastupa. Posle meča ABA lige i pobede nad čačanskim Borcem, trener Ivanović kazao je da “klub radi sve što je njegovoj moći” po tom administrativnom pitanju.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama