Кошарка Кошарка/Најава утакмица ЦЗБГ

Звездина интенција за крај календарске године у великом стилу – срушити Барселону!

У последњем мечу календарске 2022. године. Црвена звезда у Београду дочекује Барселону у 16. колу Евролиге са жељом да се предпразнична еуфорија окити великим тријумфом.

Фото: КК Црвена звезда

Еуфорија међу навијачима Црвене звезде не јењава од средине новембра када је отпочео велики низ црвено-белих предвођени Душком Ивановићем. Расположење није покварио ни пораз од Арманија на домаћем паркету, а после подвига у Пиреју нескромна су очекивања из долазећег судара са Барселоном, пошто се сви надају новом скалпу.

Препуна дворана Александар Николић стајаће иза кошаркаша Црвене звезде који ће имати задатак да прекину негативан низ у одмеравањима два клуба у којима клуб из Шпаније има седам узастопних победа и предводи у укупном скору 10-2. Нимало лак задатак имајући у виду квалитет ривала. Из тих разлога меч ће бити права посластица за навијаче при крају године.

Барселона је направила огроман финансијски потрес , пошто је спортско друштво из шпанске покрајине у губитку 115 милиона евра последње четири године. Само прошлогодишња сума била је 30 милиона за “блауграну” која инсистира на истој политици, потписујући шест нових играча, међу којима су Јан Весели, Томаш Саторански и Никола Калинић, све у циљу освајања прве Евролиге у историји клуб после 2010. године.

Барса се пласирала на последња два Фајнл фора, али није успела да заврши посао након што су се препреке Анадолу Ефес у финалу у Келну и Реал Мадрид у полуфиналу у нашем главном граду показале непремостивим. Ове сезоне Јасикевичијус жели да крунише велике амбиције титулом у свом Каунасу.

Иако ће за навијаче меч бити посластица, пред играчима нашег тима је велики посао. Барселона је освежила своју велику ротацију додатним атлетизмом, чврстином и величином и један је од најтврђих противника. Екипа Шарунаса Јасикевичијуса са скором 10-5 налази се на четвртој позицији, али са истим скором као и Фенербахче, предводник тренутног табеларног поретка,

Екипа Барселоне друга је најбоља одбрана у такмичењу статистички посматрано, а лидер у брањењу шута за два и три поена. Такође су екипа која најмање допушта асистиране поене што говори да су вероватно и тврђа екипа од Арманија који има у збиру мањи број примљених кошева.

Са друге стране, немилосрдни су у шути за три јер погађају своје шутеве са готово 40% успешности са чим је тешко носити се. Наш тим је по брањењу линије 6,75 на другој позицији и биће занимљиво видети како ће се гостујући тим осећати на паркету. У мечу у Пиреју, наша екипа имала је доста проблема јер је оставила противнику велики број отворених шутева за три, што је сигурно алармирало Ивановића.

У наредним данима требало би да видимо расплет по питању Факунда Кампаца и његовог права наступа. После меча АБА лиге и победе над чачанским Борцем, тренер Ивановић казао је да “клуб ради све што је његовој моћи” по том административном питању.

Скочи на траку са алаткама