in memoriam Fudbal Fudbal/Vesti

IN MEMORIAM: Siniša Mihajlović

Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da nas je veliki čovek i fudbalsko ime zauvek napustilo. U 53. godini života, preminuo je posle dugotrajne lavovske borbe sa opakom bolešću legendarni Zvezdin as Siniša Mihajlović.
 
Siniša Mihajlović, među svojim zvezdašima bio je poznat kao Miha. Generacije navijača su ga upamtile kao velikog čoveka, igrača i pre svega gospodina. Zadužio je veliki Miha kompletnu zvezdašku javnost onim što je uradio noseći dres Crvene zvezde, a to je osvojena titula evropskog i svetskog prvaka.
 
Zauvek će se pamtiti njegovi slobodnjaci, po kojima je i poznat kao Zvezdin bombarder i čovek koji je svojom levicom bio strah i trepet za sve golmane. Kada je stigao u Crvenu zvezdu ostvario je svoj dečački san, ali i na taj način usrećio sve zvezdaše koji su znali da se radi o igraču koji je rođeni pobednik. Jednostavno bilo je suđeno da Siniša Mihajlović bude deo najvećih uspeha u fudbalskoj klupskoj istoriji.
 
I dalje svim Delijama u glavi odzvanja “Mihajlović u sredinu….. GOOOOOL”, detalj sa čuvene utakmice polufinala Kupa evropskih šampiona, kada smo eliminisali minhenski Bajern na krcatoj Marakani.
 
Posle odlaska iz našeg kluba je Zvezdin veliki as Siniša Mihajlović ostavio neizbrisiv trag u istoriji italijskog i evropskog fudbala. Međutim posle brojnih provedenih u inostranstvu, Miha je uvek sa velikom setom i dozom emocije u glasu govorio o svojoj voljenoj Crvenoj zvezdi.
 
Velemajstorske partije Siniše Mihajlovića u dresu Crvene zvezde su nagrađene i najvrednijim trofejima klupskog fudbala. Zvezdin majstor slobodnih udaraca se tokom nastupanja za naš klub okitio sa dve titule prvaka Jugoslavije, peharom prvaka Evrope u Bariju i svetskog klupskog šampiona u Tokiju. Za nacionalni tim odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova.
 
Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u radničkoj porodici u vukovarskom Borovu naselju. Kao i svaki prosečni jugoslovenski dečak rano je počeo da igra fudbal. San se ostvario 10. decembra 1990. kada je stigao u Ljutice Bogdana i obavezao se na vernost u naredne četiri godine. Upravo taj transfer smatran je najznačajnijim transferom jugoslovenskog fudbala 1990. godine. U fenomenalnoj karijeri je nastupao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Samptdoriju, Lacio i Inter. Posle završene igračke karijere bavio se trenerskim poslom sa velikim uspehom i vodio velike klubove poput Bolonje, Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Milana, Torina, Sportinga i Bolonje. Bio je i selektor reprezentacije Srbije tokom 2012. i 2013. godine.
 
SD Crvena zvezda porodici i prijateljima našeg Mihe izražava poruke najiskrenijeg saučešća.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama