ин мемориам Фудбал Фудбал/Вести

ИН МЕМОРИАМ: Синиша Михајловић

Фудбалски клуб Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да нас је велики човек и фудбалско име заувек напустило. У 53. години живота, преминуо је после дуготрајне лавовске борбе са опаком болешћу легендарни Звездин ас Синиша Михајловић.
 
Синиша Михајловић, међу својим звездашима био је познат као Миха. Генерације навијача су га упамтиле као великог човека, играча и пре свега господина. Задужио је велики Миха комплетну звездашку јавност оним што је урадио носећи дрес Црвене звезде, а то је освојена титула европског и светског првака.
 
Заувек ће се памтити његови слободњаци, по којима је и познат као Звездин бомбардер и човек који је својом левицом био страх и трепет за све голмане. Када је стигао у Црвену звезду остварио је свој дечачки сан, али и на тај начин усрећио све звездаше који су знали да се ради о играчу који је рођени победник. Једноставно било је суђено да Синиша Михајловић буде део највећих успеха у фудбалској клупској историји.
 
И даље свим Делијама у глави одзвања “Михајловић у средину….. ГОООООЛ”, детаљ са чувене утакмице полуфинала Купа европских шампиона, када смо елиминисали минхенски Бајерн на крцатој Маракани.
 
После одласка из нашег клуба је Звездин велики ас Синиша Михајловић оставио неизбрисив траг у историји италијског и европског фудбала. Међутим после бројних проведених у иностранству, Миха је увек са великом сетом и дозом емоције у гласу говорио о својој вољеној Црвеној звезди.
 
Велемајсторске партије Синише Михајловића у дресу Црвене звезде су награђене и највреднијим трофејима клупског фудбала. Звездин мајстор слободних удараца се током наступања за наш клуб окитио са две титуле првака Југославије, пехаром првака Европе у Барију и светског клупског шампиона у Токију. За национални тим одиграо је 63 утакмице и постигао 10 голова.
 
Синиша Михајловић је рођен 20. фебруара 1969. године у радничкој породици у вуковарском Борову насељу. Као и сваки просечни југословенски дечак рано је почео да игра фудбал. Сан се остварио 10. децембра 1990. када је стигао у Љутице Богдана и обавезао се на верност у наредне четири године. Управо тај трансфер сматран је најзначајнијим трансфером југословенског фудбала 1990. године. У феноменалној каријери је наступао за Борово, Војводину, Црвену звезду, Рому, Самптдорију, Лацио и Интер. После завршене играчке каријере бавио се тренерским послом са великим успехом и водио велике клубове попут Болоње, Катаније, Фиорентине, Сампдорије, Милана, Торина, Спортинга и Болоње. Био је и селектор репрезентације Србије током 2012. и 2013. године.
 
СД Црвена звезда породици и пријатељима нашег Михе изражава поруке најискренијег саучешћа.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама