Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Hrabra Crvena zvezda nije imala snage za potpuni preokret

Košarkaši Crvene zvezde mts izgubili su na svom parketu od ekipe Armanija 67:71 (16:26, 13:17, 20:14, 18:14). Crveno-beli su bili nadomak velikog preokreta posle -18, ali za veliki podvig nisu imali snage.

Najbolji pojedinac u redovima Crvene zvezde je bio Filip Petrušev koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 20 poena i 11 skokova. Dvocifreni su bili još Vildoza sa 16 poena (6 asistencija) i Nedović koji je postigao 12 koševa.

Loše otvaranje samog početka utakmice naše ekipe koja je dozvolila gostima otvorene šuteve kojim su došli do prve prednosti 0:5. Crveno-beli su pronašli šut u nastavku igre, te su dve trojke Vildoze i jedna Dobrića donele izjednačenje (9:9), da bi Zvezde odmah nakon toga povela prvi put na meču (11:9). Trojka Lazića održala je prednost na strani naše ekipe (14:12), međutim nakon ovoga Armani pravi seriju 2:14 kojom postavlja rezultat prve četvrtine (16:26).

Crveno-beli su u lošem ritmu nastavili meč, te su se gosti ‘odlepili’ na velikih 15 razlike (18:33). Armani je gotovo celu deonicu održavao ubedljivu prednost, a naša ekipa je samo na kratko uspela da vrati jednocifrenu razliku (27:36). Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 29:43.

Najefikasniji u ovom periodu su bili Petrušev sa 9 poena (4 skoka) i Vildoza sa 8 poena uz 5 asistencija.

Drugo poluvreme kreće serijom 6:2 za našu ekipu (35:46) i u ovim trenucima se činilo da su crveno-beli pronašli svoju napadačku igru, međutim Armani brzo uzvraća serijom 5:11 kojom ponovo beži na 17 razlike (40:57). Naši košarkaši se ni jednog trenutka nisu predavali uprkos velikoj iscprljenosti i umoru, te su u poslednju četvrtinu ušli sa dosta manjim zaostatkom od samo osam poena (49:57). Mogla je ta razlika da bude i manja, ali je Bentil od 3 penala u poslednjoj sekundi pogodio samo jedno.

Velika borba nastavila se u poslednjoj deonici, gosti su se sredinom četvrtine ponovo odlepili na velikih 15 razlike (51:66). Od tog trenutka počinje velika serija naše ekipe koja je velikom borbom na oba kraja terena uspela da se vrati u meč i napravi seriju 13:0 (64:66). Proigrali su Vildoza, Nedović a X faktor je bio sjajni Petrušev koji je kupio gotovo svaku loptu ispod svog koša uz izuzetnu odbranu nad Armanijevim centrima. Ovaj rezultat je stajao na semaforu do poslednjeg minuta meča, kada je odgovornost preuzeo Bili Beron pogodivši presudnu trojku za Armani koja ih je odvela na pet poena prednosti (64:69). Zvezda je odgovorila trojkom Nedovića (67:69), međutim to nije bilo dovoljno za potpuni preokret. Konačan rezultat 67:71

KK Crvena zvezda mts: Holand 2, Vildoza 16, Lazarević , Mitrović 2, Lazić 5, Dobrić 5, Raduljica , Nedović 12, Marković , Kuzmić, Petrušev 20, Bentil 5;

Armani: Beron 19, Dejvis 15, Hol 11…

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović: “Nismo dobro počeli utakmicu, slično kao protiv Žalgirisa. Na kraju nas je to koštalo pobede. Dopustili smo Milanu, ja mislim, šest trojki na početku. Falila nam je agresivnost. U određenim situacijama smo imali određene šuteve koje nismo pogađali. Do ove utakmice doživeli smo situaciju koja se u životu retko dešava, toliko pobeda. Realnost je nadmašila snove. Sada treba da se spustimo i ponovo počnemo da gradimo. Porazi su sastavni deo sporta. Kada sam ušao u svlačionicu rekao sam momcima srećne vam rane junaci. Imali smo greške, padove, ali bili smo tu do samog kraja. Imali smo šansu da dobijemo meč, bila su dva-tri momenta koja su odlučila utakmicu, iako smo bili 20 poena u zaostatku. Treba da veruješ, da se boriš, da igraš svoju igru, a ne da ti protivnik nametne svoj ritam. To je košarka, to je njena suština” rekao je Ivanović.

Košarkaši Crvene zvezde naredni meč igraju protiv Mege u okviru regionalne lige, dok se takmičenje u Evroligi nastavlja gostovanjem Olimpijakosu sledeće nedelje.

Meč sa ekipom Mege na zahtev našeg rivala igraće se uz promenjeno domaćinstvo u nedelju u hali “Aleksandar Nikolić”. Klub će se tačnim terminom ovog meča oglasiti u petak.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama