Košarka Košarka/Vesti CZBG

Karles Marko: Biće fantastično ako dođe Kampaco, Vildosa je “gladan”, a Srbi žive košarku

Veliki niz Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde privukao je veliko interesovanje Španaca, kod kojih trener crveno-belih ima status legende. Tim povodom španski “esRadio” kontaktirao je u kasnim časovima u nedelju Karlesa Marka, asistenta u stručnom štabu Zvezde.

Španske novinare je najpre interesovalo kakve su bile prve reakcije Karlesa na ponudu da radi sa Duškom u evroligaškom klubu.
“Nije mi trebalo dugo da kažem da Dušku Ivanoviću posle njegovog poziva. Veoma sam zahvalan na prilici da budem u Evroligi i radim sa njim. To je veoma pozitivno i veoma dobro iskustvo učenja”.

Vest o višečasovnom treningu po preuzimanju ekipe raširila se po Evropi kao pravi hit. Ipak, Karles je podsetio Špance da nije od početka sa Duškom u klubu i da se pridodao nešto kasnije.
“Nisam video Duškovu čuvenu petočasovnu sesiju ha-ha. Međutim, istina je da sa ovim rasporedom nadalje ne možete mnogo da trenirate”.

Dolazak u Zvezdu vidi kao ogroman skok u svojoj karijeri.
“To je značajan skok jer sam stigao do najbolje lige u Evropi. Došao sam u Beograd da pomognem gde mogu i da upijem stvari koje mogu da koristim u budućnosti“.

Iako dolazi iz zemlje koja ima košarkašku tradiciju, izneo je impresiju kojom se strašću kod Srba voli košarka, nezavisno od večitog derbija.
“Mi Španci smo veoma strastveni, ali ovde ne možete da zamislite kako oni žive košarku. Bio sam veoma zadivljen, iskusio sam stvari, ali ovo nema veze samo sa derbijima ovih nedelja”.

Španske voditelje zanimao je komentar na Luku Vildosu koji je postao pravi lider ekipe.
„To što imam Luku Vildosu je fantastično za mene, prvo zbog njegove komunikacije, a drugo zbog toga što sam mogao da mu pomognem na nivou na kojem je. On je fantastičan. Mislim da mora da nastavi da bude redovan u svim utakmicama. Radost je što ga imamo. Vildosa primećuje da je “gladan” po povratku iz NBA. Promeniće se u utakmici Jadranske lige i vidite da mu se to ne sviđa. To je dobro, ima ambiciju”.

Naravno, tema je bio i potencijalni dolazak Kampaca u crveno-bele redove, ali je pomoćni trener ostao “zakopčan do grla”, uz dodatak da bi to bilo fantastično.
“Da budem iskren, naravno da sam razmišljao o mogućem potpisu Kampaca. Nikola Ivanović je povređen i tražimo nekoga. Vrlo malo sam pitao o tome, ali ako je on, fantastično”.

Izrazio je nadu da će se pobednički niz nastaviti uz faktor Pionira protiv Žalgirisa.
“Cilj je da pobedimo narednu, a to je Žalgiris. Nadajmo se da ćemo iskoristiti faktor Pionir i zadržati energiju. Tim se drži igre, posebno defanzivno. Ali od prvog trenutka idemo dan za danom”.

U ostatku razgovora za španski radio govorio je i o svojim trenerskim začecima, Evrobasketu, Rudiju Fernandezu, itd.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama