Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Zvezda startuje u Ligi šampiona, Čanak: Borićemo se za svaki poen

Liga šampiona je tu, posle devet godina čekanja, Crvena zvezda će biti deo elitnog evropskog takmičenja.

Pred odbojkašicama Crvene zvezde je veliki izazov, ali straha nema, uprkos kvalitetu protivnika, jer to nije u crveno-beloj krvi.

Protivnik izabranicama Ratka Pavličevića u prvoj utakmici grupne faze Lige šampiona, biće sutra (15,00 po srednjeevropskom TV Arena, 17.00 po lokalnom vremenu) najbolji ženski odbojkaški klub na svetu, Vakifbank. Aktuelne šampionke Evrope ugostiće Crvenu zvezdu u Istnbulu u hali „Vakifbank Sport Saraj“.

Inače, Crvena zvezda igra u Grupi C u kojoj su pored Vakifbanke još Novara (Italija) i Potsdam (Nemačka).

Odbojkašice Crvene zvezde u najjačem sastavu otuptovale su za Tursku, a optimizam je prisutan u našoj ekipi o čemu svedoči i Katarina Čanak, srednji bloker Crvene zvezde.

– Očekujemo da uđemo motivisano u meč sa Vakifbankom,. Borićemo se za svaki poen, pokušaćemo da budemo kvalitetan protivnik ekipi iz Istanbula. Sigurno se nećemo predavati – istakla je Katarina Čanak, srednji bloker Crvene zvezde.

Svesne su odbojkašice Crvene zvede, da ekipa iz Istanbula ima mnogo kvalitetnih igračica i da gotovo nemaju slabu tačku u igri. Ipak, to ne brine crveno-bele.

– Pozitivna trema je prisutna, ali ona ce izvući maksimum iz nas u to sam sigurna.

Uprkos tome što su poražene u poslednjem prvenstvenom kolu od Uba, odbojkašice Crvene zvezde su taj meč stavile u arhivu, misli su okrenute samo sutrašnjem duelu sa Vakifbankom.

-Svaka utakmica je posebna priča, učimo i rastemo iz svake utakmice. Brzo smo se okrenule ka ovom meču, koji željno i motivisano dočekujemo. Daćemo sve od sebe da se u dobrom svetlu predstavimo protiv Vakivfanke u Istanbulu – zaključila je Katarina Čanak.

Po propozicijama CEV, pobednici pet grupa će se plasirati direktno u četvrtfinale Lige šampiona.

U plej–of fazi (kvalifikacijama za četvrtfinale) igraće pet drugoplasiranih ekipa, kao i najbolja trećeplasirana ekipa. Pobednici tri dvomeča će igrati u četvrtfinalu. Preostale četiri trećeplasirane ekipe će takmičenja nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV 2023.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama