Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda ne staje – pobeđen i Virtus

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju sa pobedničkim nizom u Evroligi. Četvrtu pobedu zaredom upisali su na svom parketu protiv Virtusa 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19). Crveno-beli su nešto lošije otvorili meč, ali su u nastavku preuzeli kontrolu i u drugom poluvremenu potpuno slomili protivnika.

Pred 7500 gledalaca najefikasniji u redovima Zvezde je bio Dobrić sa 20 poena, dok je odličnu partiju odigrao Vildoza koji je ubacio 16 poena uz 5 asistencija.

Utakmica je otvorena pogotkom Bentila za dva poena, međutim sam početak meča je pripao gostima koji su se bolje snašli i poveli (4:11). Zvezda je za trenutak pronašla napadački ritam te se jako brzo vratila (13:15), pre svega zahvaljujući Vildozom koji je postizao poene i zadavao velike probleme protivniku. Virtus nakon ovoga pravi seriju 0:8 (13:23), pretežno poenima sa slobodnih bacanja što im donosi prvo dvocifreno vođstvo na meču. Kraj deonice je ipak pripao Crvenoj zvezdi koja je uspela da se vrati, a ostaće zabeležen spektakularan pogodak Petruševa u poslednjim desetinkama četvrtine (17:23).

Nastavak meča je bio izuzetno uzbudljiv jer se igrala dobra napadačka košarka. Zvezda je igrala odlično u napadu, istakao se Vildoza sa tri uzastopne trojke, međutim naša ekipa nije imala odgovor na igru Virtusa koja je takođe pogađala u visokim procentima. Crveno-beli su u poslednjim minutima ove deonice uspeli da dođu do rezultatskog preokreta (40:37), da bi rezultat na poluvremenu bio (42:41).

Odlično poluvreme je odigrao Luka Vildoza koji je ubacio čak 14 poena, dok su se Bentil i Dobrić istakli sa 6 postignutih poena.

Već početkom drugog poluvremena Zvezda je preuzimala kontrolu utakmice, što govori i rezultat gde su crveno-beli krenuli da prave veću prednost. Naša ekipa je vrlo brzo stigla do osam poena prednosti (56:48), međutim gosti su uzvratili mini naletom za (58:55). Od ovog momenta Zvezda pravi seriju 9:0, pre svega zahvaljujući Dobriću koji je pronalazio sjajna napadačka rešenja te je Crvema zvezda pred poslednju četvrtinu imala dvocifrenu prednost (67:65). Naša ekipa je ovaj period igre dobila sa čak 25:14.

Visok stepen koncentracije crveno-belih u poslednjoj deonici bio je dovoljan da se stečena prednost zadrži do kraja utakmice. Naši košarkaši se ni jednog momenta nisu opustili a razlika je u nekoliko navrata išla na ubedljivih 17 razlike (81:64). Svaki igrač je imao veliki doprinos a konačan rezultat je bio 83:74.

KK Crvena zvezda mts: Holand 5, Vildoza 16, Mitrović 12, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 20, Nedović 5, Marković 2, Kuzmić, Petrušev 4, Topić, Bentil 12;

Virtus: Žaite 15, Miki 11, Manion 11

Košarkaše Crvene zvezde već u nedelju očekuje novi meč u kome naša ekipa gostuje Studentskom Centru o okviru ABA lige, dok je naredni duel u Evroligi rezervisan za večiti derbi, prvi u istoriji Evrolige između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama