Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда не стаје – побеђен и Виртус

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају са победничким низом у Евролиги. Четврту победу заредом уписали су на свом паркету против Виртуса 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19). Црвено-бели су нешто лошије отворили меч, али су у наставку преузели контролу и у другом полувремену потпуно сломили противника.

Пред 7500 гледалаца најефикаснији у редовима Звезде је био Добрић са 20 поена, док је одличну партију одиграо Вилдоза који је убацио 16 поена уз 5 асистенција.

Утакмица је отворена поготком Бентила за два поена, међутим сам почетак меча је припао гостима који су се боље снашли и повели (4:11). Звезда је за тренутак пронашла нападачки ритам те се јако брзо вратила (13:15), пре свега захваљујући Вилдозом који је постизао поене и задавао велике проблеме противнику. Виртус након овога прави серију 0:8 (13:23), претежно поенима са слободних бацања што им доноси прво двоцифрено вођство на мечу. Крај деонице је ипак припао Црвеној звезди која је успела да се врати, а остаће забележен спектакуларан погодак Петрушева у последњим десетинкама четвртине (17:23).

Наставак меча је био изузетно узбудљив јер се играла добра нападачка кошарка. Звезда је играла одлично у нападу, истакао се Вилдоза са три узастопне тројке, међутим наша екипа није имала одговор на игру Виртуса која је такође погађала у високим процентима. Црвено-бели су у последњим минутима ове деонице успели да дођу до резултатског преокрета (40:37), да би резултат на полувремену био (42:41).

Одлично полувреме је одиграо Лука Вилдоза који је убацио чак 14 поена, док су се Бентил и Добрић истакли са 6 постигнутих поена.

Већ почетком другог полувремена Звезда је преузимала контролу утакмице, што говори и резултат где су црвено-бели кренули да праве већу предност. Наша екипа је врло брзо стигла до осам поена предности (56:48), међутим гости су узвратили мини налетом за (58:55). Од овог момента Звезда прави серију 9:0, пре свега захваљујући Добрићу који је проналазио сјајна нападачка решења те је Црвема звезда пред последњу четвртину имала двоцифрену предност (67:65). Наша екипа је овај период игре добила са чак 25:14.

Висок степен концентрације црвено-белих у последњој деоници био је довољан да се стечена предност задржи до краја утакмице. Наши кошаркаши се ни једног момента нису опустили а разлика је у неколико наврата ишла на убедљивих 17 разлике (81:64). Сваки играч је имао велики допринос а коначан резултат је био 83:74.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 5, Вилдоза 16, Митровић 12, Лазић 3, Мартин 4, Добрић 20, Недовић 5, Марковић 2, Кузмић, Петрушев 4, Топић, Бентил 12;

Виртус: Жаите 15, Мики 11, Манион 11

Кошаркаше Црвене звезде већ у недељу очекује нови меч у коме наша екипа гостује Студентском Центру о оквиру АБА лиге, док је наредни дуел у Евролиги резервисан за вечити дерби, први у историји Евролиге између Црвене звезде и Партизана.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама