Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti odbranili pobedu u prvom meču turnira Regionalne lige

Crveno-beli vaterpolisti savladali su Jadran iz Herceg Novog u prvom mečut drugog turnira Regionalne lige na Banjici. Zvezda je i pored konstatnog vođstva morala da brani pobedu u poslednjim sekundama i uspela u nameri – 12:11 (6:3, 1:1, 4:4, 3:1).

Uspeli su na kraju da zabeleže prvu pobedu protiv Jadrana u regionalnoj ligi crveno-beli. I prvu posle blizu 20 godina.

Nekoliko puta tokom sezone Zvezda nije uspevala da „zatvori“ utakmicu i privede je kraju. Ovog puta, motivisani „klinci“ iz Herceg Novog su uspeli da stignu na korak od velikog povratka i nadoknade minus od tri gola.

Odlična prva četvrtina (3:6), sigurno vođstvo tokom druge (4:7) i treće (8:11), ali zatim i pad u poslednjem kvartalu. Nekoliko odličnih akcija, raspoloženi Marković, dominantni Seman i raspucani Subotić i Vasić, delovalo je kao da će Crvena zvezda konačno doći do pobede protiv Novljana.

Mnogo su se kockali crveno-beli i davali priliku rivalu da se vrati u meč. Dušan Vasić je pet minuta pre kraja pogodio za 9:12, ali su Lazar Vukićević i Vasilije Radović doneli Jadranu priliku da dođe do boda. Tankosić nije uspeo da savlada Darka Đurovića, a posle tajm-auta udarac Matije Sladića tri sekunde pre kraja izblokirao je Dušan Marković.

Najefikasniji sa po tri gola bili su Subotić i Vasić, Seman je pogodio dva puta. Protivnik drugog dana je Primorac.

JADRAN HN – CRVENA ZVEZDA 11:12 (3:6, 1:1, 4:4, 3:1)
Beograd, bazen: USC „Voždovac“. Sudije: Štampalija i Franulović. Igrač više: Jadran 11(5), Crvena zvezda 5(3).

JADRAN: Đurović, Kalturin 1, Stupar, Vukićević 3, Vujović, D.Radović 4, Stevović, Gardašević 1, Gojković, Sladović, Čaraj 1 V.Radović 1, I.Radović, Ziuzin. Trener: Petar Radanović

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić, Marković, Subotić 3, Vasić 3, Banićević 1, Basara 1, Vukićević 1, Seman 2, Milojević, Radović 1, Ivanović, Gavrilović. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama