Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Зенит – Црвена звезда 3:1 (0:1)

Одиграли су фудбалери Црвене звезде последњу утакмицу у 2022. години и гостовали Зениту у Санкт Петербургу. Коначан резултат био је 3:1 за домаћина, а једини погодак за наш тим постигао је Ибрахим Мустафа после центаршута Марка Гобељића. 

 

Зенит – Црвена звезда 3:1 (0:1)

Стадион: “Зенит Арена”, Санкг Петербург, Русија.

Стрелци: Сутормин у 61. (из једанаестерца), Ерохин у 68. и Мантуан у 74. минуту за Зенит, а Ибрахим у 18. минуту за Црвену звезду.

Зенит: Кварежма, Адамов, Чистјаков, Алип, Круговој, Ерохин, Вендел, Сутормин, Бакаев, Мантуан, Касијера.

Играли су још: Королев, Д. Сергејев, Даглас, Малком, Клаудињо, И. Сергејев, Скроботов, Ногтев, Вакања

Црвена звезда: Васиљевић, Гобељић (од 75. Драговић), Панков (од 83. Богдановић), Милуновић, Срнић, Мијаиловић, Крстичић (од 57. Н. Митуљикић), Пруцев (од 57. Николић), Бен, Ибрахим, Катаи (од 83. Фол).

Где год да игра Звезда има подршку, па су присталице нашег клуба могле да се чују са трибина, што је била и својеврсна увертира пред меч који је уследио. Ротирао је Милојевић, велики број играча је био заузет због репрезентативних обавеза, а шансу су добили фудбалери са мањом минутажом током јесени.

Зицер су имали фудбалери домаћих у другом минуту, али побринуо се Васиљевић да се резултат не промени. Нашао се Мантуан пред голом, али је правовремено истрчао наш голман, сјајно се позицинирао и онда одбранио. Први покушај за наш тим догодио се у 13. минуту када је Гобељић гађао преко гола, а Пруцев додавањима у дубину покушавао да успостави темпо игре који би одговарао Звезди.

Наставио је Васиљевић сјајно да брани, када је прво зауставио Касијерин ударац из петерца, а онда и послао у корнер покушај Мантуана из даљине. Могао је Ибрахим да погоди у 21. минуту после центаршута Срнића који је на овом мечу играо на позицији левог бека, али је лопта завршила поред гола након скока са пенала.Ипак, два минута касније се упорност исплатила младом Ибрахиму Мустафи. Феноменалан пресинг Црвене звезде довео је до тога да Гобељић освоји лопту и са десног бока сјајно центрира за Ибрахима који је трзнуо главом у петерцу и матирао Кварежму.

Полетно је деловао Пруцев ког су у неколико наврата фаулирали фудбалери домаћег тима, а умало да Катаи у 29. минуту погоди из слободњака, ком је претходила једна од тих ситуација. Милиметри су делили Бена од тога да се упише у стрелце, али је његов покушај из 32. минута када је главом гађао са неколико метара, завршио тик поред стативе. Затресла се статива у 36. минуту, али гола који чува Васиљевић, с обзиром на то да је Касијера гађао са ивице казненог простора. До краја полувремена је могао и Пруцев да погоди, али његов ударац је завршио преко гола.

Напали су домаћи у другом полувремену, па се у 56. минуту затресла и пречка гола Васиљевића после ударца главом Чистјакова. Запретили су и фудбалери нашег тима у наредних неколико минута и то у два наврата. Прво је Николић сјајно центрирао са десног бока, а Чистјаков “скинуо” лопту са главе Ибрахима у последњем тренутку, да би затим Катаи гађао, међутим, право у Кварежму.

Домаћи су изједначили голом Сутормина са беле тачке у 61. минуту, након што је лопта погодила у руку Митуљикића. Свега три минута касније је могао талентовани Митуљикић да поново доведе наш тим до предности, фантастично је предриблао двојицу фудбалера Зенита, али су домаћи у последњем тренутку успели да интервенишу.

Ипак, Зенит је до преокрета дошао у 68. минуту када се Ерохин нашао у петерцу и матирао Васиљевића. Убрзо су Руси стигли и до трећег гола на мечу када је Мантуан погодио у 74. минуту након контре. Заиграла је Звезда и у нешто другачијој формацији до краја меча, све са циљем да Милош Милојевић што боље уигра екипу за такмичарске мечеве и изазове који нас очекују на пролеће.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама