Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Topličanin – Crvena zvezda Grundfos 29:32 (12:18)

Pred punim tribinama hale „dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju, Crvena zvezda je u premijernom meču 9.kola ARKUS lige savladala Topličanin 32:29 (18:12).

Veoma slična utakmica kao protiv Dubočice u proteklom kolu, ali energija sa tribina pogurala je crveno-bele do novog trijumfa, samo 48 sati nakon utakmice protiv Lavova u Kupu Beograda.

Zvezda je imala kontrolu rezultata tokom čitavog meča, propuštala prilike da ranije završi utakmicu i ponovo zabeležila vleiki broj izgubljenih lopti – 12. Obe ekipe su imale podršku i videli smo jednu od boljih utakmica ove sezone.

Brzo su crveno-beli stekli +3, zatim i +5 razlike veoma efektinim golovima Branka Kankaraša, Draška Nenadića i Marka Kneževića. Gemaljević je bio siguran na golu, Zvezdi je dosta značila i atmosfera u hali, podrška navijača, pa je lako rešavala situacije u napadu i kontrolisala rezultat. Majdub je propustio dve prilike da potpuno odvede utakmicu u Zvezdinom pravcu, ali su to ispravili Simić i Kankaraš za 12:18 pred poluvreme.

Topličanin je već na startu drugog dela prepolovio minus i razlika od dva do tri gola je bila je snazi do samog finiša. Kada Zvezdi nije išlo u napadu Đurović i Nenadić su tražili rešenja ili spuštali loptu Kankarašu, koji je bio sigurna opcija. Serijom 3:0 Topličanin je u 59.minutu imao 29:30, ali je Đurović asistirao Kankarašu za novi gol, a zatim u kontri sa igračem više, Simić postavlja konačnih 29:32 i potvrđuje šestu pobedu.

Najefikasniji je bio igrač utakmice Branko Kankaraš sa 8 golova, Uroš Simić je postigao 7, Marko Knežević 6, Draško Nenadić 5.

Crvena zvezda u narednom kolu, u „Šumicama“, dočekuje šampiona Vojvodinu.

TOPLIČANIN – CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS 29:32 (12:18)
Prokuplje, hala: „dr Zoran Đinđić“. Gledalaca: 2000. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Isključenja: Topličanin 6, Crvena zvezda 8 minuta. Sedmerci: Topličanin 4(3), Crvena zvezda 3(2).

TOPLIČANIN: M.Stojanović, Peić Tukuljac 4(1), A.Stojanović 7, Stanković 1, Nikolić 2, Vasić, Leković 7(1), Radović, Marko Jovanović 1, Mladenović, Kostić, Stošić, Stefanović 2(1), Međedović 4, Miloš Jovanović, Janićijević 1Trener: Zlatko Petronijević

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 3, Horvat, Simić 7, Nenadić 5(2), Majdub, Kolundžić 1, Gemaljević, Majes, Šmigić, Knežević 6, Perić, Bujišić 1, Šljukić, Kankaraš 8. Trener: Ratko Đurković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama