Košarka Košarka/Vesti

Raspucana Crvena zvezda ubedljivo pobedila Cibonu

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu sa 92:53 u okviru sedmog kola ABA lige.

Pred 2500 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolić“ crveno-beli su čvrstom i odgovornom igrom, uspeli da dođu do izuzetno ubedljive pobede i stigli do petog trijumfa u sezoni (uz utakmicu manje u Ljubljani).

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 24 poena, dobru utakmicu odigrao je i Petrušev sa 14 poena i 9 skokova, a dvocifren je bio i Ivanović sa 10 poena i 7 asistencija.

Crveno-beli su poveli sa 8:2 Cibona je pokazala reakciju i preko Aranitovića i Bundovića uspela i da povede, a na kraju prve deonice bilo je 21:20.

Tim Crvene zvezde rezultatski se odlepio rafalnom paljbom Nedovića koji je vezao tri trojke za 38:26.

Trojkom Vildose na poluvremenu je bilo 50:38 za crveno-bele uz 15 poena Nedovića.

U drugom poluvremenu crveno-beli su još više pojačali ritam i brzi stigli do +20, i ta prednost rasla je iz minuta u minut, uz primetnu angažovanost celog tima i veliku energiju koju je i pored terena donosio trener Ivanović, ta čvrstina koju traži trener ogledala se i u tome da je naš tim primio samo 15 poena u drugom poluvremenu!

Na kraju potpuno zaslužena i ubedljiva pobeda crevno-belih koji već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putuju u Berlin na prvu od dve utakmice duplog kola Evrolige (ALBA utorak 20h).

Crvena zvezda: Vildoza 8 (4as), Lazarević, Mitrović 8 (4sk), Lazić 4, Martin 4, Dobrić 5, Ivanović 10 (6as), Nedović 24, Kuzmić 6 (6sk), Petrušev 14 (9sk, 4as),Topić 2, Bentil 7 (4sk)

Cibona: Radovčić, Perasović, Smajlagić, Majcunić 9 (4sk), Mazalin 9 (4sk), Aranitović 10 (6sk, 3as), Baković 3, Kapusta 7, Ljubičić 6, Bundović 9;

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović: “Večerašnja utakmica je bila proba, da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta skoncentrisano, ozbiljno i nismo mogli. Bilo je momenata kada smo igrali zaista sa dobrom odbranom i dobrom koncentracijom, odličnim rešenjima, ali imali smo i praznog hoda, loših odluka, loše odbrane i to je ono što moramo da popravimo, jer će svaka sledeća utakmica biti još teža, protiv ekipa koje imaju mnogo veći kvalitet”, rekao je Ivanović i naglasio da od svojih igrača traži isti pristup na svakoj utakmici i u svakom trenutku:

“Za mene je svaka utakmica fešta. Ova utakmica protiv Cibone je jedna jedina koju će ovi momci igrati, nema druge. Igraće ovi momci još sa Cibonom, ali svakoj mora da se pristupi sa najvećom mogućom koncentracijom i euforijom da je odigraš. Takve igrače hoću, jer tako i ja pristupam svakoj utakmici. To i tražim od svojih igrača. Znate ono što kaže Duško Radović – hteli bismo, ali ne možemo, ali kada bismo hteli više, onda bismo mogli, ali obično želimo taman toliko, pa da ne možemo”.

Šta je to što je potrebno da crveno-beli napreduju?

“Ne treba puno, svaki igrač da bude svestan da moramo da dajemo 100 odsto, nezavisno koliko igrač i u kom momentu igraš. To je stav koji igrači moraju da imaju. Hoću da imam ekipu – skup igrača koja će da bude sigurna da svaku utakmicu u kojoj igramo možemo da dobijemo. A onda ćemo da vidimo“, zaključio je Ivanović

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama