Košarka Košarka/Najava utakmica CZBG

Zvezda započinje novi život u meču protiv Asvela

Osmo kolo Evroliga Zvezda dočekuje sa promenom na klupi. Duško Ivanović pobedu na debiju traži protiv Asvela.

Posle šest neuspeha iz sedam odigranih utakmica rukovodstvo Crvene zvezde poseglo je za promenama, pošto je Vladimira Jovanovića na klupi zamenio iskusni stručnjak Duško Ivanović. Novi trener crveno-belih nedugo po preuzimanju komande suočiće se sa prvim rivalom, kad u četvrtak gost u Hali Aleksandar Nikolić bude francuski šampion Asvel.

Klub iz Vilerbana je u sezonu ušao sa pojačanim budžetom i zadržao Ti Džej Parkera na klupi treću godinu. U Lionu je odrađen veliki posao kada je Nando de Kolo nagovoren da se vrati u maticu posle odlaska 2009. godine. Iskusnom francuskom beku pridružili su se Antoan Dio, Obasoan, Metjuz, Pons, Džekson-Katrajt.

Asvel je pojačao reket potpisavši Žofrija Lovernja, ali je Francuz u meču protiv Makabija doživeo kidanje ukrštenih ligamenata desnog kolena pa je morao na operaciju. Klub je prazninu popunio angažovanjem Aleksa Tajusa.

Asvel je trenutno trinaestoplasirana ekipa sa tri pobede i četiri poraza. Dva trijumfa došla su na gostujućem terenu, što poziva na oprez. Najpre su u tesnom meču slavili u Valensiji (77:76), zatim su sjajnom igrom ukrotili Baskoniju (87:61) kada su sjajnom igrom napravili seriju 20-0 što je za španski tim bio nenadoknadiv udarac. Za sad poslednji trijumf jeste onaj iz Bolonje kada su epskim preokretom savladali Virtus (84:79).

Naš tim čeka ozbiljni zadatak, pošto u timu Asvela uvek ima raspoloženog pojedinca za igru. Najzapaženije role odigrali su Jusuf Fol i Nando de Kolo. Posebno je nezgodan centar koji je Zvezdi već pravio dosta problema dok je igrao za Baskoniju. Zanimljivo, tada ga je trenirao Ivanović, pa verovatno može da sugeriše našim igračima kako da mu se prilagode.

Zdravstveni bilten u našem sastavu ne olakšava posao novom treneru. Nikola Ivanović je zaradio povredu igrajući za crnogorsku reprezentaciju, a spekuliše se o želudačnim problemima Raduljice i Stefana Markovića. Luka Mitrović je zbog povrede protiv Bajerna propustio prethodne utakmice.

Sve u svemu, osmo kolo Evrolige Zvezda dočekuje sa entuzijazmom. Pobeda na debiju Duška Ivanovića značila bi prekid serije poraza u minula tri meča i stvorila bi povoljniji ambijent za dalji tok takmičenja.

Meč počinje u 19 časova, a sudijska trojka biće u sastavu Huan Karlos Garsija, Marćin Kovalski i Vasiliki Caruha.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

Skoči na traku sa alatkama